Iracingin ovaalisarjat - Osa 2

16.11.2016 - 12:06

Jatkan iRacingin ovaalisarjojen läpi käymistä ja nyt keskityn itsellenikin ajankohtaiseen C-lisenssiin. Minullahan ei ole vielä C-lisenssiä joten omaa kokemusta sarjoista ei ole. Olen vain tutkinut sarjoja sillä silmällä mitä alkaisin itse pelaamaan. Itseäni on kiinnostanut lähinnä kaksi sarjaa NASCAR iRacing Class C sekä NASCAR iRacing Series ja niistä Fixed sarjat joissa ei säädetä autoa itse. Myös pelaajamäärät ovat vaikuttamassa valintaani ja juuri Fixed sarjoja on pelattu enemmän.

C-lisenssi

NASCAR iRacing Class C

Ajettava auto Chevrolet Silverado on ostettava lava ovaaliauto. Tällä kaudella sarjassa ei ajeta yhtään rataa joka kuuluu peruspakettiin eli kaikki radat on ostettavia. Tällä kaudella kisojen pituudet vaihtelivat 50 kierroksesta - 110 kierrokseen. Sarjassa auto on säädettävissä. Kuuluu C-lisenssin hiljaisempiin sarjoihin ja on reilusti vähemmän pelatumpi kuin Fixed sarja.

NASCAR iRacing Class C - Fixed

Muuten samanlainen sarja kuin normaali Nascar iRacing Class C sillä erolla, että auto ei ole säädettävissä sekä kisat ovat puolta lyhyemmät. Tällä kaudella kisojen pituudet vaihtelivat 25 kierroksesta - 55 kierrokseen. C-lisenssin ajetuin sarjapelaaja määrän perusteella.

NASCAR iRacing Series

Ajettavat autot Chevrolet SS-Gen6, Ford Fusion-Gen6 sekä ensikaudelle tulossa oleva Toyota Gen6. Yksi autoista on ostettava ja muut ladattava. Tämä on ensimmäinen sarja mikä eroo kauden pituudessa verrattuna muihin. Sarja kestää 26 viikko normaalin sarjan kestäessä 12 viikkoa. Tällä kaudella kisojen pituudet vaihtelivat 80 kierroksesta - 400 kierrokseen mitkä taitavat vastata oikean kisan pituuksia. Sarjassa auto on säädettävissä. Sarja on vähän vähemmän ajetumpi kuin Fixed sarja.

NASCAR iRacing Series - Fixed

Sarja eroo normaaliin sarjaan verrattuna kauden pituuden ollessa 26 viikon sijasta 36 viikkoa ja autoa ei voi säätää. Sarjan kisat ja piduudet ovat samat siihen asti kunnes normaali sarja loppuu. Sarja on pelatumpi kuin normaali NASCAR iRacing Series.

NASCAR iRacing Tour Modified Series

Ajettava auto Modified - Tour joka kuuluu samaan pakettiin kuin C-lisessillä ajettava Modified - SK auto eli yhdellä ostolla voi ajaa C-lisenssin Nascar Iracing SK Modified Series sekä tätä sarjaa. Tällä kaudella kisojen pituudet vaihtelivat 60 kierroksesta - 120 kierrokseen. Tällä kaudella sarjassa ajettiin pari rataa, jotka kuuluvat peruspakettiin joten melkein kaikki radat on ostettava. Ainakin tällä kaudella sarjan kisakalenteri on sama kuin C-lisenssin Nascar Iracing SK Modified Series eli yksillä ostoilla pääsee käytännössä ajamaan kahta sarjaa. Sarjassa auto on säädettävissä. Sarja kuuluu iRacigin vähiten pelatuimpiin sarjoihin.

IndyCar Series - Oval

Ajettava auto Dallara IndyCar on ostettava. Tällä kaudella kisojen pituudet vaihtelivat 30 kierroksesta - 60 kierrokseen. Tällä kaudella sarjassa ei ajettu yhtään rataa mitkä kuuluvat peruspakettiin. Sarjassa auto ei ole säädettävissä. Sarja kuulluu tällä hetkellä yksiin heikommin pelattavista sarjoista, mutta tähän saattaa olla tulossa muutos, koska IndyCar on päivittymässä pian uuteen versioon.

iRacing Street Stock Series - C

Ajettava auto on sama kuin Rookie sarjassa ajettava Street Stock. Tällä kaudella sarjassa on ajettu muutama rata, jotka kuuluvat peruspakettiin. Tällä kaudella kisojen pituudet vaihtelivat 50 kierroksesta - 100 kierrokseen. Sarjassa auto on säädettävissä. Sarjan keskimääräinen kisamäärä on ollut pieni, mutta muutamissa radoissa se on ollut suuri. Ilman omaa koskemusta sarjasta niin sanoisin sarjan olevan melkein sama kuin rookie sarja sillä erotuksella, että kisat ovat pidempiä ja auto on säädettävissä.

iRacing Super Late Model Series

Ajettava auto Super Late Model on ostettava. Tällä kaudella sarjassa on ajettu muutama rata, jotka kuuluvat peruspakettiin. Tällä kaudella kisojen pituudet vaihtelivat 70 kierroksesta - 90 kierrokseen. Sarjassa auto on säädettävissä. Sarjan pelattavuus on samaa tasoa kuin C-lisenssin Late Model Series eli ei niin aktiivista.

[[{"fid":"182","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"459","width":"932","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

 

Eilen torstai-iltana tuli tehtyä paluu Trellet.net yhteisön Iracing kisoihin. En edes muista milloin viimeksi olen Trellet.net kisoja ajanut? Sen muistan että viimeksi kun yritin päästä varakuskina kisaamaan jotain kisaa niin en päässyt koska se oli suosittu jolloin muutkin yrittivät kisaamaan. Muistaakseni niitä taitaa olla pari kolme kisaa joita olen koskaan ajanut eikä ne nyt niin hyvin ole koskaan mennyt. Kerran oli jopa ratin vai polkimien kanssa ongelmia joiden takia ei ollut enää fiilistä ajaa kun jo puutteellisen välineistön takia.

Sunnuntaina tapahtui paluu Iracingin pariin hieman yli vuoden tauon jälkeen. Minulla on ollut tarkoitus tehdä paluu Iracingiin jo pidemmän aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi ennen kuin nyt viikonloppuna. Black Fridaysta olisi saanut kyllä vuoden lisenssin tarjouksesta, mutta tällöin en vain nähnyt olevan hyvä aika tehdä paluuta sillä Iracing on sellainen peli mikä vaatii aikaa ja vaivaa jos siitä haluaa saada jotain muutakin irti kuin raivoa ja huutoa

Tämän viikon iRacing peluut jäivät Daytona 500 viikon kunniaksi Daytona International Speedwayhin. Tämän viikonlopun aikana ajetaan oikea Nascar Daytona 500 jonka kunniaksi iRacingin ovaalisajoissa ajetaan myös Daytona International Speedway. Loppuviikon ajan kun olen käymässä Vammalassa niin en pysty oikein ajamaan mitään, koska kisat osuivat viikonlopulle. Tiistaina kävin kuitenkin katsomassa mitä voisi ajaa ainakin testimieliksi. Huomasin Iracing NASCAR

Iracing IndyCar Series viikko 8 Las Vegas Motor Speedway Ensimmäinen Las Vegas Motor Speedway yritys päätyi keskeytykseen kun takana tuleva yritti ohittaa liian ahtaata välistä alapuolelta osuen autoni perään. Ajoin omaa ajolinjaa pitkin mutta perässä oleva yritti vain tunkea pienestä välistä ohi. Tämän jälkeen itse aloin valittamaan hänelle että miksi yritit paikasta ohi mistä ei vain mahtunut. Hän puolestaan alkoi minulle valittamaan blokkaamisesta mitä en

Pari videota jakoon viikonlopun ja viikolla ajetuista kisoista. Videoita tuotin pari vaikka kisoja olisi ollut enemmänkin vielä kolmannessa sarjassa. Ajoin tällä viikolla kolmessa eri sarjasssa kisoja. Iracing IndyCar Series road sekä Iracing IndyCar Series ovaali ja vielä Iracing Radical Racing Challenge. Kaksi edellä mainittua olivat samalla autolla ajettuja sarjoja toisen ollessa road-puolen sarja ja toisen ovaalin. IndyCar dw12 on siitä hyvä auto, että

Tiistaina testasin hieman ovaalissa IndyCar seriessin ovaalia missä oli tarkoitus ajaa kisa keskiviikkona 16.15 kisassa. Mietin jo tiistaina kisan ajamista, mutta kun en ollut ehtinyt treenaamaan rataa kunnolla niin päätin jättää kisan tuleville päiville. En ollut ajanut kyseistä rataa entuudestaan niin ajattelin treenata hieman ennen kisaa jotta pääsisin paremmin kisan loppuun. Käytännössä treenasin muutamia kierroksien katsoen mutkat ja miten muutama kierros