Iracing videoita Michigan International Speedway, Phoenix International Raceway sekä Iracing Circuit Park Zandvoort

16.11.2016 - 12:06

En ole pitkiin aikoihin kirjoitellut Iracingistä mitään vaikka tuota on tullut koko ajan pelattua. Kesällä oli pidempi tauko pelaamisesta, mutta muuten tuota on tullut ahkerasti pelattua. Alkuvuodesta ajelin enimmäkseen ovaalia jota myöskin olen jatkanut myöskin kesän jälkeenkin, mutta tällä hetkellä keskityn enemmän road-puolelle. Käytännössä siirryin ovaalista road-puolelle DW12 auton eli Indycarin myötä. Indycar on korkein taso Amerikan avopyöräisissä ja dw12 on sarjassa ajettavan auton rungo nimi ja pelissä käytettävän auton moottorin valmistaja on Honda. Myöskin Chevrolet valmistaa moottoreita oikeaan sarjaan. Iracingissä dw12 indycar autolla voi ajaa kumpaakin puolta eli ovaali sekä roadia missä kummassakin pisteet ja iRating menevät sen mukaan kumpaa ajaa. Oikeassa IndyCar sarjassa ajetaan molempia ratoja sekaisin toisin kuin pelissä. Itse lähdin aluksi ovaalissa ajamaan dw12 autolla, mutta jo viikon jälkeen olin käytännössä siirtynyt road-puolelle. Osittain minulla meni hieman hermot indy ovaalissa siihen kun siellä sattui liikaa ja yleensä juuri minun kisa meni jonkun muun töppäykseen. Iracingin indy ovaalikisoissa tapahtuu juurikin sen takia paljon kaikkea, koska dw12 menee todella lujaa ja ratoja pääsee ajamaan sitä myöden kovaa. Kun vauhti on kovaa niin silloin helpommin sattuu ja tapahtuu ja kun kisoissa on kaiken tasoisia kuskeja jotka yrittävät ajaa kisan läpi kaasupohjassa. Tietenkään suurinta osaa ratoja ei pääse kaasupohjassa ajamalla vaikka useat tuntuvat koittavan.

Dw12 tullessa peliin auto oli buginen ja se lähti helposti alta ainakin road-puolella. Kun mutkan jälkeen lähti liian nopeasti painamaan kaasua niin tuloksena oli usein miten spinnaus ja tämän takia kannatti muistaa lähteä hieman rauhallisesti mutkista liikkeelle. Dw12 on myöskin pelin yksi vaikemmista autoista säätää, koska autosta pystyy säätämään monia asioita. Tämän lisäksi auto on myöskin virhe herkkä ja pienellä virheellä jää sekunteja jälkeen. Varmaankin tämä combo vaikea auto säätää sekä ei niin anteeksi antavainen virheitä onkin pitänyt kuskimäärän pienehkönä. Onneksi pelin päivityksen jälkeen autoa on korjattu ja bugeja on saatu karsittua. Nykyään auto ei lähde niin helposti enään spinnaamaan mutkan jälkeen sekä kanteilta usaltaa ajaa mikä ei oikein onnistunut yhtään aikaisemmin. Vaikka itse en oikein osaa säätää autoa sekä auton ollessa muutenkin vaikea olen vain tykännyt ajaa dw12 autolla. Vauhti on kova ja tykkään jotekin auton käyttäytymisestä yleisesti verrattuna muihin autoihin niin olen vain jatkanut dw12 ajamista. Dw12 yksi loistava puoli on myöskin vielä se, että autolla voi ajaa sekä ovaali- & road-puolta vaikka ovaali tuntuu romurallille paikoitellen fixed-sarjasssa jossa autoon on valmiit säädöt.

Tulin myös vaihtaneeksi tietokoneen näytönohjaimen Atin 6950:sta Nvidian gtx 970:seen. Minulla alkoi vain mennä hieman hermot huonoon fps:ään minkä tulin huomanneeksi varsinkin road-puolen isoimmissa radoissa. Harjoituksissa ja muutenkin tilanteissa joissa ei ollut muita kuljettajia eli autoa näkyvissä fps:n kanssa ei ollut mitään ongelmia, mutta heti kun autoja alkoi olemaan enemmänkin ruudulla niin tällöin fps alkoi tippua. Fps tippumisen huomasi juuri jarrutuksissa jotka alkoivat meneään huonosti ja yhdessä kisassakin tuli spinnattua juuri fps:n tippumisen takia jarrutustilanteessa. Kolmelta näytöltä pelaaminen on hienoa ja siinä on hyötynsä, mutta vastapuolena koneesta pitää löytyä ruutia jotta peli rullaa sujuvasti. Tästä syystä lähdinkin pikkuhiljaa miettimään näytönohjaimen vaihtoa ja mahdollisia vaihtoehtoja. Luin artikkeleita ja katselin näytönohjaimien hintoja kunnes löysin itselleni sopivan ratkaisun. Huomasin ennakko kirjoituksia silloin tulevasta Nvidian gtx 970 näytönohjaimesta mistä kirjoiteltiin yleisesti näytönohjaimella olevan paras hinta-laatu suhde. Samaan aikaan Nvidia taisi tehdä vanhoille korteille hintaleikkauksia joita kanssa mietin, mutta ajattelin uuden kortin olevan parempi ratkaisu.

Tällöin ainoa ongelma oli että näytönohjain oli vasta tulossa eikä tarkkaa päivämäärää ollut tiedossa. Kävin vain päivittäin tarkistelemassa saapumisaikoja verkkokaupoista sekä myöskin hintatietoja. Se taisi olla jokin maanantai päivä kun aamupäivällä huomasin verkkokauppa.comiin tulleen MSI:n gtx 970 joka oli juuri se mitä olin miettinytkin. MSI:n versio oli saanut arvosteluissa hyviä arvioita ja siinä ominaisuudet sekä kulutukset olivat sellaisia mitä hain. Hiljainen, vähäinen virrankulutus sekä suorituskyky kaikki olivat MSI:n kortissa kohdillaan. Kun näytönohjain oli tullu verkkokauppa.comiin myyntiin silloin maanantai aamupäivällä laitoin sen heti tilaukseen ja hain sen heti töiden jälkeen.

Uusi näytönohjain oli paljon pienempi kuin vanha Atin 8950 näytönohjain sekä myöskin paljon hiljaisempi. Gtx 970 oli minun ensimmäinen Nvidian näytönohjain jonka olen koskaan hankkinut pöytäkoneeseen. Aikoinaan oli Voodoo ja tämän jälkeen varmaan Atin valtakausi 7500, 9700, x850, 4970 sekä 9850 muodossa. Samalla tämä tarkoitti Eyefinityn vaihtumisen Nvidia Surround tekniikkaan 3-näytön tekniikkana. Huomasin heti Nvidia Surroundin olevan helpompi tekniikka kuin Atin Eyefinityn. Ensimmäinen ja tärkein asia oli ettei Nvidia Surroundiin tarvinnut mitään dp active adapteria mitä jouduin Eyefiniteä varten metsästämään eri verkkokaupoista. Muutenkin 3-näytön virittäminen pelikäyttöön oli paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa kuin Atilla.

Tässä oli nyt hieman jotain iracingin menosta mistä onkin pitänyt jotain kirjoitella enemmänkin. Olen aloitellut nyt 2015 vuoden ensimmäisen kauden ja ajellut välillä siellä sun täällä, mutta Incycar dw12 road sarja on se missä ajan eniten ja mihin panostan. Muuta sarjat road-puolella ovat lähinnä testausta ja satunnaista ajoa. Ovaalissa puolestaan ajelen sarjoja sen mukaan miten omistan ratoja, mutta kyllä siinäkin yritän keskittyä Indycar dw12 sarjaan, mutta pienemillä panostuksilla kuin road-puolen dw12 sarjaan. Pitää katsoa ja miettiä jos sitä saisi jotain tekstiä / videota puskettua pihalle kun toinen kausi alkaa. Nyt olen vaihteeksi tehnyt joitakin videoita nopeasti ja tiedän kyllä että videoista puuttuu dataa / infon näyttämistä, mutta jo noidenkin tekeminen / tallentaminen Youtubeen vie kamalasti aikaa.

Iracing Radical Racing Challenge Circuit Park Zandvoort

Viime viikolla hyvin menneen perjantain dw12 kisan jälkeen aloin ihan huvikseen testaan ajamista Radical autolla jolla olen aikoinani hieman ajellut. Huomasin ajamisen sujuvan enkä ajanut perjantain treenissä kertaakaan ulosradalta enkä jäänyt ajoissa hirveästi muista. Lauantaina tuli ajettua lisää ja sain myös parannettua kierrosaikoja. Sunnuntaina tuli jatkettua ajamista jonka seurauksena päätin koittaa illalla kisaa mikä oli loppujenlopuksi ajamisen puolesta paras kisa iracingissä itseltäni. Kisassa ei tullut yhtään ajovirheitä ja ainoa pieni virhe oli pieni oikaisu minkä seurauksena sain mustan lipun minkä johodosta jouduin hieman hidastamaan. Sijoituksissa tämä ei vaikuttanut taaksepäin eikä oikeastaan eteenpäinkään.

[video:http://youtu.be/EIAPm3jOYq8]

Iracing IndyCar Series week 5 Michigan International Speedway

Lyhyesti ovaalikisa missä hain vain maaliin pääsyä. Tämä oli maanantain kisa ja olin sitä ennen sunnuntai yritäänyt kolmea kisaa. Ensimmäisen pääsin maaliin, toisessa minut ajettiin alhaalta ja kolmannessa yhäältä. Kaikkiin väleihin ne muut kuskit vain tuppaavat ja yrittävän ohi, mutta ei siitä nyt sen enempää.

[video:http://youtu.be/PEvh0d7208Q]

Iracing IndyCar Series Fixed week 6 Phoenix International Raceway

Olin aikaisemmin ajanut Phoenixia trukilla ja tiesin radan olevan suhteellisen pieni missä voi tapahtua vaikka mitä. Tämän johdosta kävin hieman etukäteen katsomassa aikaisempien kisojen tuloksia joista näin, että suuri osa ei pääse edes maaliin. Tämän jodosta katselin hieman mihin aikoihin kisat eivät olleet splitanneet eli jakautuneet kahtia / kolmeen kisaan, koska itse en pääse nykyisellä iRatingillä 1 lähtöön. 2 lähtö kun tietää sitä, että sieltä löytyy koheltajia ja kun kyseessä oli pienempi rata niin en halunnut näin käyvän. SIksi katsoinkin aikoja jolloin kisat eivät olleet jakautuneet moneen. Pääsinkin maanantaina 16.15 kisaan mikä ei splitannut joten lähdössä oli suhteellisen hyviä kuskeja vaikka ei sitä tiedäkkääne etukäteen kuka sinne oli tulossa, mutta paremmat mahdollisuudet päästä parempaan lähtöön kuin mitä 2 lähtö on jo kisa splittaa. Tämän johdosta pitäisi vain saada nostettua iRatingiä ovaalissa jotta välttäisi huonompia lähtöjä joissa sattuu ja tapahtuu enemmän.

[video:http://youtu.be/gn_Tb18Sq5o]

Eilen torstai-iltana tuli tehtyä paluu Trellet.net yhteisön Iracing kisoihin. En edes muista milloin viimeksi olen Trellet.net kisoja ajanut? Sen muistan että viimeksi kun yritin päästä varakuskina kisaamaan jotain kisaa niin en päässyt koska se oli suosittu jolloin muutkin yrittivät kisaamaan. Muistaakseni niitä taitaa olla pari kolme kisaa joita olen koskaan ajanut eikä ne nyt niin hyvin ole koskaan mennyt. Kerran oli jopa ratin vai polkimien kanssa ongelmia joiden takia ei ollut enää fiilistä ajaa kun jo puutteellisen välineistön takia.

Sunnuntaina tapahtui paluu Iracingin pariin hieman yli vuoden tauon jälkeen. Minulla on ollut tarkoitus tehdä paluu Iracingiin jo pidemmän aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi ennen kuin nyt viikonloppuna. Black Fridaysta olisi saanut kyllä vuoden lisenssin tarjouksesta, mutta tällöin en vain nähnyt olevan hyvä aika tehdä paluuta sillä Iracing on sellainen peli mikä vaatii aikaa ja vaivaa jos siitä haluaa saada jotain muutakin irti kuin raivoa ja huutoa

Tämän viikon iRacing peluut jäivät Daytona 500 viikon kunniaksi Daytona International Speedwayhin. Tämän viikonlopun aikana ajetaan oikea Nascar Daytona 500 jonka kunniaksi iRacingin ovaalisajoissa ajetaan myös Daytona International Speedway. Loppuviikon ajan kun olen käymässä Vammalassa niin en pysty oikein ajamaan mitään, koska kisat osuivat viikonlopulle. Tiistaina kävin kuitenkin katsomassa mitä voisi ajaa ainakin testimieliksi. Huomasin Iracing NASCAR

Iracing IndyCar Series viikko 8 Las Vegas Motor Speedway Ensimmäinen Las Vegas Motor Speedway yritys päätyi keskeytykseen kun takana tuleva yritti ohittaa liian ahtaata välistä alapuolelta osuen autoni perään. Ajoin omaa ajolinjaa pitkin mutta perässä oleva yritti vain tunkea pienestä välistä ohi. Tämän jälkeen itse aloin valittamaan hänelle että miksi yritit paikasta ohi mistä ei vain mahtunut. Hän puolestaan alkoi minulle valittamaan blokkaamisesta mitä en

Pari videota jakoon viikonlopun ja viikolla ajetuista kisoista. Videoita tuotin pari vaikka kisoja olisi ollut enemmänkin vielä kolmannessa sarjassa. Ajoin tällä viikolla kolmessa eri sarjasssa kisoja. Iracing IndyCar Series road sekä Iracing IndyCar Series ovaali ja vielä Iracing Radical Racing Challenge. Kaksi edellä mainittua olivat samalla autolla ajettuja sarjoja toisen ollessa road-puolen sarja ja toisen ovaalin. IndyCar dw12 on siitä hyvä auto, että

Tiistaina testasin hieman ovaalissa IndyCar seriessin ovaalia missä oli tarkoitus ajaa kisa keskiviikkona 16.15 kisassa. Mietin jo tiistaina kisan ajamista, mutta kun en ollut ehtinyt treenaamaan rataa kunnolla niin päätin jättää kisan tuleville päiville. En ollut ajanut kyseistä rataa entuudestaan niin ajattelin treenata hieman ennen kisaa jotta pääsisin paremmin kisan loppuun. Käytännössä treenasin muutamia kierroksien katsoen mutkat ja miten muutama kierros