Iracing IndyCar Series kausi 1 2015 Las Vegas Motor Speedway & Twin Ring Motegi

16.11.2016 - 12:06

Iracing IndyCar Series viikko 8 Las Vegas Motor Speedway

Ensimmäinen Las Vegas Motor Speedway yritys päätyi keskeytykseen kun takana tuleva yritti ohittaa liian ahtaata välistä alapuolelta osuen autoni perään. Ajoin omaa ajolinjaa pitkin mutta perässä oleva yritti vain tunkea pienestä välistä ohi. Tämän jälkeen itse aloin valittamaan hänelle että miksi yritit paikasta ohi mistä ei vain mahtunut. Hän puolestaan alkoi minulle valittamaan blokkaamisesta mitä en tehnyt mutta mitähän ei ymmärtänyt eikä ihme kun kävi katsomassa hänen iRatingiä eli tasoa. Näitä ovaalihirmuja on aika paljon ketkä yrittävät puskea pienistä väleistä ohi mistä oikeasti ei vain mahdu tai yksinkertaisesti taso ei vain riitä pitämään autoa linjassa. Kun ajaa liian kovaa kaarteessa ja koittaa väkisin ohittaa niin tällöin tapahtuu siten että auto lähtee vain ajolinjasta ylemmäksi. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että kuljettajan taso ei riitä arvioimaan oikeaa nopeutta sekä sitä ettei hän osaa yksinkertaisesti ohittaa oikein. Itse olen ainakin indyCar puolella jättänyt puskematta jos olen hiukankin arvellut ohitusta. Jalka pois vaan kaasulta ja hetkenpäästä uusi yritys. IndyCarilla kun saa niin hyvän vauhdin toisen auton imusta ettei ohituksilla ole mielestäni niin kiire. Parempi vain katsoa sellainen paikka ohittaa ettei oma ja / tai toisen kisa mene pilalle.

Toinen yritys kisasta meni paremmin ja kisa oli omasta puolesta puhdas. Kisan jälkeen kun tein videon ja tulin katselin sitä niin huomasin yhden asian mihin en ollut kiinnittänyt huomiota. Kaasu ei mennyt 100% asti vaan jäi vajaaksi mikä tarkoitti maksimi vauhdin pienemistä. Olen siis ajanut pidempää kaasulla mikä ei mennyt pohjaan asti. Yhdessä kohtaan säädin kaasua "paremmaksi" ClubSport polkimista, mutta todellisuudessa otin kaasun tehoja pois. Säädin ClubSporteista kaasun jousen kiristyksiä josta johtuen kaasu ei mennytkään alas asti mitä en ennen tätä hetkeä ollut huomannut. En muista koska tein tuon kaasupolkimen jousituksen säädön, mutta olen jo pidempään ajanut tuolla säädöllä. Tämän jälkeen säädin kaasupolkimen jousituksia niihin mitä ne olivat ja kaasupoljin meni jälleen 100%. Samalla kun säädin kaasua normaaliksi. Katsoin samalla jarrua minkä kanssa on ollut hieman häikkää. Kun säädin kaasua niin säädin sitä siihen malliin ettei ClubSport enään ottanut yhtään jarrua eli vaikka jarrua painoi niin mitään ei tapahtunut. Puhelimella vain videota Fanatecin ajureista että näki ettei jarrulle tapahtunut mitään kun sitä painoi ja tämän jälkeen vain Fanatecin sivuille ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun chat-toiminnon kautta. Hieman siinä selitystä asiasta sekä ottamani video heille ja he lähettivät uuden sensorin jarruun. Samalla he lähettivät jarruun liittyvän pienen piirilevynkin.

Fanatec ClubSport polkimet ovat kyllä hyvät siinä mielessä, että jos / kun ongelmia polkimien kanssa tulee niin polkimet saa hyvin purettua. Polkimissa ei ole mitään ummessa joten ne saa purettua hyvin osiin. Kaikki lähtee käytännössä irti ja hyvin kätevästi. Osia siellä on jonkin verran ja kannattaa ottaa niitä hieman varoen auki ettei kaikki osat tipu / lentele ympäriinsä. Itse polkimia ei olisi tarvinnut ihan niin paljon purkaa jarrusensorin uudelleen kiinnityksen takia, mutta jouduin oman säädön takia näin tekemään. Toisaalta ehkä parempi näin sillä nyt tuli aukaistua koko polkimet kasaan ja jos tämä prosessi tarvii tehdä vielä niin sekä purku että kasaus on tuttua. Tässä huomasi eron aikaisemmin omistamiini Thrustmaster T100 polkimiin mitkä mitkä hajosivat aika nopeasti ostohetkestä eikä niitä saatu korjattua. Ehkä Thrustmaster T80 sekä T100 käyttämät halpamalli polkimien korjaaminen olisi vain kustantanut niin paljon että kaupan peruminen / uusi tuote tilalle oli halvempi ratkaisu. Sanoisin tuon olleen onni että polkimet hajosivat koska ero Thrustmaster T100 ja nykyisten ClubSport polkimien ero on valta. Tämä kyllä johtuu myöskin siitä että T100 ratti & polkimet maksoivat yhteensä sen 119€ kun ClubSport polkimet maksavat yksinään 250€.

[video:http://youtu.be/RjFoRxd1xbE]

UPS kuljetuspalvelu on yksinkertaisesti heikko palvelu

Fanatec lähetti uuden jarrusensorin sekä piirilevyn UPS:llä. Tilasin aikoinani Forza Motorsport CSR Elite Ratin sekä ClubSport polkimet työpaikan osoitteeseen ja nyt nämä pokimiin liittyvät osat tulivat kotiosoitteeseeni. Fanatec otti automaattisesti jostain tilaustietoni ja laittoivat ne kotiosoitteeseen kun olisi kannattanut laittaa työpaikan osoitteeseen. En tätä asiaa asiakaspalvelun yhteydessä tajunnut ilmoittaa. Maanantaina oli päivä jolloin otin Fanateciin yhteyttä ja he laittoivat osat tulemaan tiistaina ja perjantaina paketin oli tarkoitus olla perillä. Perjantaina hieman ennen puoltapäivää kävin tarkistamassa missä pakettini oli matkalla. Huomasin seurannasta, että UPS oli yrittänyt viedä pakettia jo kotiini. Ei siis mitään ilmoitus eikä mitään. He olivat yrittäneet "viedä" pakettia heti ilman mitään ilmoitus perille. Seurannassa oli vain merkintä ovikoodi puuttuu tai jotain vastaavaa. Otin tämän jälkeen heti yhteyttä asiakaspalveluun jossa ei onneksi tarvinnut odotella yhtään mistä varmaan ainoat posiviiviset asiat UPS kohtaan. Puhelimessa tuli vain se esille ettei heillä ollut mitään soittopalvelua tai vastaavaa vaan yrittivät vain viedä pakettia heti perille. Puhelimessa aluksi ilmoitin osoitteen vaihdoksen työpaikan osoitteeseen mitä ei voinut tehdä internetissä vaikka siellä oli sellaiset vaihtoehdot. Nämä vaihdoehdot olivat vain lukittuina eikä mitään mainintaa että asia täytyy tehdä puhelimessa. Osoitteen vaihdoksen seurauksena sekä myöskin sen takia, että pakettia oli yritetty jo tuoda tämä tuonti tapahtuisi maanantaina. Kysyin myös mahdollisuudesta hakea pakettia ja tämä oli mahdollista kello 19.00 - 20.00 aikana Vantaalta. Loppujenlopuksi valitsin hakemisen itse perjantaina tuona 19 - 20 väliltä kun halusin kuitenkin paketin mahdollisimman pian jotta pääsin testaamaan polkimia. Kun päätin hakea paketin itse niin tämäkin asia piti sanoa puhelimessa asiakastukeen mitä ei lukenut internetissä helposti suoraan missään. Kuten ei lukenut myöskään hakuaikaa kello 19 - 20. UPS kuljetus on itselleni harvinainen kuljetusmuotu ja tästä johtuen olisi ollut selkeämpää jos tälläisiä ohjeita olisi ollut helposti saatavilla. Mitä pitää tehdä kun haluaa tehdä jotain kuljetukseen liittyen. Mihin pitää ottaa yhteyttä ja miten? Tästä lähin pitää kaikki UPS kuljetukset laittaa työpaikalla tulemaan jossa respa ottaa kuljetukset vastaan joten paketit saa samanapäivänä eikä tällöin tapahdu tuota että sitä on yritetty tuoda perille.

Iracing IndyCar Series Fixed viikko 9 Twin Ring Motegi

Twin Ring Motegi sisältää sekä normaalin road radan ja erillisen ovaaliradan. Twin Ring Motegi eroaa iRacingin muista ovaaliradoista sillä että rada sijaitsee Japanissa ja on näin ollen ainoa ovaalirata iRacingissä mitä ei ajeta Yhdysvaltojen maaperällä. Toinen eroavuus verrattuna muhin ratoihin on ainakin indyCar DW12 se että toinen kaarre "pitää" ajaa nelosvaihteella. Itse en vielä ole kaikkia ovaaliratoja ajanut iRacingissä, mutta toistaiseksi Twin Ring Motegi on ollut ainoa isompi ovaalirata mitä ei ole voinut ajaa vain vitos- / kuutosvaihteilla. Yleensä indyCar DW12 voi ajaa ovaaliradat vitos- / kutosvaihteilla. Aluksi yritin ajaa toista kaarretta vitosvaihteella, mutta huomasin kokeilemalla nelosvaihteen olevan paljon parempi jolloin vauhdin sai pidettyä parempana ja suoralle lähtiessä sai paremmat vauhdit. Myöskin kaarteessa kääntyminen oli paljon helpompaa nelosvaihteella kuin vitosvaihteella millä kaarre meni helposti pitkäksi jolloin hävisi liikaa aikaa.

Tämä viikko osui juuri tuolle poljiten säätö viikolle eli pääsin ajamaan vasta perjantai-iltana. Tästä johtuen en päässyt treenaamaan mitään niin paljoa kuin olisi ollut tarvetta. Tämä näkyi sekä roadissa että tässä ovaalissa. Onneksi ovaaliin osui heti ensimmäisessä kisassa puhdas kisa joten aikaa jäi tämän jälkeen roadiin. Twin Ring Motegi meni siinä mielessä hyvin etten ehtinyt treenaamaan kertaakaan kisastinttiä joten en oikein tiennyt renkaiden käyttäytymistä ennen kisaa joten renkaiden kulumisiin piti totutella vain kisan aikana. 

[video:http://youtu.be/S_dangQAt8U]

Eilen torstai-iltana tuli tehtyä paluu Trellet.net yhteisön Iracing kisoihin. En edes muista milloin viimeksi olen Trellet.net kisoja ajanut? Sen muistan että viimeksi kun yritin päästä varakuskina kisaamaan jotain kisaa niin en päässyt koska se oli suosittu jolloin muutkin yrittivät kisaamaan. Muistaakseni niitä taitaa olla pari kolme kisaa joita olen koskaan ajanut eikä ne nyt niin hyvin ole koskaan mennyt. Kerran oli jopa ratin vai polkimien kanssa ongelmia joiden takia ei ollut enää fiilistä ajaa kun jo puutteellisen välineistön takia.

Sunnuntaina tapahtui paluu Iracingin pariin hieman yli vuoden tauon jälkeen. Minulla on ollut tarkoitus tehdä paluu Iracingiin jo pidemmän aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi ennen kuin nyt viikonloppuna. Black Fridaysta olisi saanut kyllä vuoden lisenssin tarjouksesta, mutta tällöin en vain nähnyt olevan hyvä aika tehdä paluuta sillä Iracing on sellainen peli mikä vaatii aikaa ja vaivaa jos siitä haluaa saada jotain muutakin irti kuin raivoa ja huutoa

Tämän viikon iRacing peluut jäivät Daytona 500 viikon kunniaksi Daytona International Speedwayhin. Tämän viikonlopun aikana ajetaan oikea Nascar Daytona 500 jonka kunniaksi iRacingin ovaalisajoissa ajetaan myös Daytona International Speedway. Loppuviikon ajan kun olen käymässä Vammalassa niin en pysty oikein ajamaan mitään, koska kisat osuivat viikonlopulle. Tiistaina kävin kuitenkin katsomassa mitä voisi ajaa ainakin testimieliksi. Huomasin Iracing NASCAR

Pari videota jakoon viikonlopun ja viikolla ajetuista kisoista. Videoita tuotin pari vaikka kisoja olisi ollut enemmänkin vielä kolmannessa sarjassa. Ajoin tällä viikolla kolmessa eri sarjasssa kisoja. Iracing IndyCar Series road sekä Iracing IndyCar Series ovaali ja vielä Iracing Radical Racing Challenge. Kaksi edellä mainittua olivat samalla autolla ajettuja sarjoja toisen ollessa road-puolen sarja ja toisen ovaalin. IndyCar dw12 on siitä hyvä auto, että

Tiistaina testasin hieman ovaalissa IndyCar seriessin ovaalia missä oli tarkoitus ajaa kisa keskiviikkona 16.15 kisassa. Mietin jo tiistaina kisan ajamista, mutta kun en ollut ehtinyt treenaamaan rataa kunnolla niin päätin jättää kisan tuleville päiville. En ollut ajanut kyseistä rataa entuudestaan niin ajattelin treenata hieman ennen kisaa jotta pääsisin paremmin kisan loppuun. Käytännössä treenasin muutamia kierroksien katsoen mutkat ja miten muutama kierros

En ole pitkiin aikoihin kirjoitellut Iracingistä mitään vaikka tuota on tullut koko ajan pelattua. Kesällä oli pidempi tauko pelaamisesta, mutta muuten tuota on tullut ahkerasti pelattua. Alkuvuodesta ajelin enimmäkseen ovaalia jota myöskin olen jatkanut myöskin kesän jälkeenkin, mutta tällä hetkellä keskityn enemmän road-puolelle. Käytännössä siirryin ovaalista road-puolelle DW12 auton eli Indycarin myötä. Indycar on korkein taso Amerikan avopyöräisissä ja