Futiksen aikaan hiljaisella kuntosalilla

16.11.2016 - 12:06

Heräsin aamulla kello kuusi ja ihmettelin miksi heräsin näin aikaisin, mutta sitten muistin. Heräsin aikaisemmin kun minun oli tarkoitus lähteä juoksemaan. Herätessäni olin todella väsynyt ja aloin ajattelemaan juoksun väliin jättämistä. Myöskin aloin miettimään jos menisin pyörällä töihin ja jättäisin juoksun väliin. Pyöräily ei tullut kuitenkaan kysymykseen kellon ollessa vielä varhainen kun toimiston saunaan ei olisi vielä päässyt. Tästä syystä ja muutenkin nopeasti juoksu palasi aamun ohjelmistoon. Olin lenkillä jo viittä vaille seitsemän joten herätyksen jälkeen meni "vain" 55min kun olin jo juoksemassa. Tarkoitus oli juosta kuusi kilometriä ja myös kuusi kilometriä juoksin. Alun neljä kilometriä taisi mennä taas alaselän ongelmien kanssa enemmän tai vähemmän. Pari viimeistä kilometriä menikin sitten jo rennommin ja normaalisti.

Kesän tulessa myös muut ovat kunnostautuneet juoksemaan ja aamulla tulikin vastaan monia juoksijoita. Tilanne oli ihan eri alkuvuoteen verrattuna jolloin aamusella vastaan ei tullut ketään tai jos tuli niin se oli ihme. Pyöräilijöitä puolestaan ei tullut tänään vastaan montaakaan mikä oli vain parempi. Enemmin juoksijoita kun pyöriä joiden perään pitää hiukan katsoa mistä ne menevät.

[[{"fid":"235","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"308","width":"344","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Aamulla oli nyt ihan pientä arpomista juoksun kanssa niin iltapäivällä / ilalla oli hieman arpomista monelta menen kuntosalille. Katsoisiko Saksa - USA jalkapallon vai menisi "normaaliin" aikaan? Olin vähän suunnitellut meneväni kuntosalille "normaaliin" aikaan ja katsovani pelin kuntosalin jälkeen nauhalta. Töiden jälkeen kaikenlainen pieni säätö ja iRacingin peluu aiheutti myös sen, että en olisi kerinnytkään salille ennen peliä joten päätin mennä pelin aikaan salille. Tämän johdosta päätin katsoa tuleeko iRacingissä National Seriesin kello 18.45 kisasta virallinen eli minimissään kahdeksan pelaajaa. Kisaan osallistui lopulta kaksitoista pelaajaa minä mukaan laskettuna niin ennen salille lähtöä pelasin yhden iRacing kisan. Kisan jälkeen vaihdoin vaatteet ja lähdin pyörällä kuntosalille päin.

Päästessäni kuntosalille huomasin heti kuntosalilla olevan vähän väkeä. Väkeä oli vähän kun pääsin kuntosalille ja vähemmän kuin lähdin sieltä. Pääsin kuntosalille joskus 19.30 tienoilla joten jalkapallo oli myöskin jo alkanut. Vaikuttiko jalkapallo väen määrään? En ole oikein varma, mutta luulisin ainakin muutamiin vaikuttavan, koska ainakin tiistaina muutamat olivat kuntosalilla siihen aikaan, että ehtisivät näkemään pelin. Oli siis ihan hyvä taktiikka mennä kuntosalilla jalkapallon aikaan niin pääsi treenaamaan ilman väen tungosta jos sitä edes olisi muutenkaan ollut. Ehkä tiistai oli vain yksi ihmeellinen päivä ja aika jolloin väkeä oli.

Olkapää & hauistreeni

  • Pystypunnerrus 1x10 20kg, 3x10 45kg
  • Vipunostot sivulle 4x10 12,5kg
  • Hauiskääntö istuen pyramiidisarja 10kg x8, 12,5kg x8, 15kg x8, 12,5kg x8, 10kg x8
  • Hauiskääntö z-tanko 4x10 27,5kg 7 puoliväliin, 7 keskeltä ylös ja 7 täyttä
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla 4x10 20kg
  • Hauis ristitaljassa 5kg 8 toiston korotussarja 20kg -> 45kg
  • Supersarja 3x10 vipunosto eteen tangolla vinopenkissä 17,5kg, anti gravity press 17,5kg
  • Vipunostot takaolkapäille 3x10 7,5kg

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".