ARMS Testpunch vastaan Splatoon 2 Testfire kumpi voittaa kesällä?

07.12.2017 - 10:41

Lyhykäisyydessään ARMS Testpunch ei jättänyt minulle ihan niin innostuneita fiiliksiä kuin mitä teki Splatoon 2 Testfire. Splatoon 2 Testfiren aikana tiesin laittavani Splatoon 2 ennakkotilaukseen mutta ARMS Testpunch ei ihan tehnyt samaa. ARMS Testpunch ei ole itselleni vastannut siihen kysymykseen tarjoaako peli 60€ hintaan tarpeeksi?

Periaatteessa ARMS Testpunch tarjosi enemmän kuin Splatoon 2 Testfire siltä osin, että pelattavia hahmoja oli paljon, jokaisella hahmolla oli kolme vaihtoehtoista kättä, pelimuotoja taisi olla yhteensä kuusi erilaista sekä areenoita taisi olla kolme plus lentopallo. Eri ottelumuodoissa pitää käyttää erilaisia taktiikoita sillä pelkkä umpimähkäinen hakkaaminen ei vain toimi. Erilaisilla "käsillä" pitää pitää käyttää erilaisia taktiikoita sillä eri "kädet" ovat hyvin erilaisia nopeuden ja voiman myötä. Myöskin sama koskee hahmoja jotka toimivat erilailla niin nopeuden kuin voiman myötä minkä huomasin itse hyvin.

Olin itse huono pelaamaan kankeilla & suurilla hahmoilla sekä suuremmilla ja hitaammilla "käsillä". Vastaavasti olin huono pelaamaan vastaan suurempia ja voimakkaampia hahmoja vastaan sillä jostain syystä en osannut tai tajunnut pelata erilaisella taktiikalla näitä vastaan. ARMS onkin taktinen peli minkä lisäksi pelissä tarvitsee paikoitellen myöskin tuuria. Pitää tietää kuinka hyökätä oikean aikaisesti ja miten puollustautua onnistuneesti hyökkäyksiltä sekä koska kannattaa käyttää erikoisiskuja. Ottelun aikana pelikentälle ilmestyy esimerkiksi pommeja jotka räjähtävät tietyn ajan kuluttua tai kentälle ilmestyy ominaisuuksia joilla saa ladattua erikoisiskuja tai energiaa. Nämä kaikki asiat hallitsemalla pärjääminen on paljon helpompaa.

Siinä missä Splatoon 2 tunnin mittaiset pelisessiot tuntuivat välillä jopa lyhyiltä niin ARMS:n tapauksessa tunti tuntui välillä hieman pitkältä. Splatoon 2 Testfire:n 4 vs 4 3 minuutin ottelut kestävät pidempään kuin ARMS:n normaalit 1 vs 1 noin puolen toista minuutin ottelut. Samalla mielestäni 4 vs 4 ottelut ovat yleisellä tasolla erilaisempia kuin 1 vs 1 tai 2 vs 2 ottelut joten tuon asian takia luulisin tunnin tuntuneen välillä hieman "pitkästyttävälle". Tämä kuitenkin muuttui siinä mielessä, että mitä enemmän peliä pelasin niin sitä enemmän pelistä pidin koska pärjäsin pelissä paremmin.

Ohjaimista voi sanoa sen, että pelasin valtaosa otteluista Joy-Con ohjaimilla ja liiketunnistuksella kuten omasta mielestäni ARMS:ia pitäisi pelata vaikka nykyään peliä voi pelata myöskin normaalilla ohjaimella. Alunperin peliä piti pystyä pelaamaan vain liiketunnistuksella mutta Nintendo päätti lopulta toisin joten ARMS:n pelaaminen vaikka Nintendo Switch Pro Controller ohjaimella toimii kuulemma ihan hyvin. Omasta mielestäni siis juurikin liiketunnistus on se mikä tekee ARMS:sta mielenkiintoisen ja inspiroivan pelin.

Kokeilin pelata ARMS handheld-tilassa mutta tuo oli enemmäkin "paniikin" omaista räpyttämistä. Lentopallo meni todella hyvin ja paikoin myös normaalit ottelut jos vastus oli helpompi mutta heti tilannenopeuden nopeutuessa pelaaminen meni enemmänkin räpläämiseksi. Esimerkiksi aktivoin vahingossa erikoisiskut käyttöön vaikka niin ei ollut tarkoitus sekä välillä en vain saanut iskuja annettua vuoron perään vaan nyrkit lähtivät monesti yhtäaikaa vaikka niin en halunnut. Kaikki tämä on tietenkin kiinni vain tottumuksesta eli mitä enemmän pelaisin handheld-tilassa niin sitä paremmin osaisin pelata.

Mitä tuo sitten lopulta kertoo, että tunnin mittainen pelisessio tuntui välillä hieman pitkästyttävälle? Kertooko tämä asia juurikin sen, että peli ei tarjoa tarpeeksi pelattavaa vai pelkästään sen, että peli ei sovellu vain pitkille pelisessioille? 

ARMS vastaan Splatoon 2 vai molemmat kesällä?

Omasta mielestäni Splatoon 2 sekä ARMS ovat hyvinkin verrattavissa toisiinsa sillä kummatkin pelit nojaavat vahvasti moninpeliin. Ilmeisesti ARMS:n tapauksessa yksinpelissä pystyy keräämään pisteitä / kolikoita millä saa avattua uusia ominaisuuksia peliin mitkä ovat sitten käytettävänä myöskin moninpelissä. Ilmeisesti Splatoon 2 yksinpelissä pelataan jokin juoni / tarina läpi tai ainakin näin olen ymmärtänyt.

Kummankin pelin nojautuessa moninpeliin voi tulla hetki jolloin kannattaa tai pitää miettiä kumman pelin kesällä tulee Nintendo Switch:lle ostamaan. ARMS ilmestyy kesäkuun 16 päivä kun taas Splatoon 2 ilmestyy 21 päivä heinäkuuta. Pelin väliin tulee jäämään hieman yli kuukausi eli onko nyt viisi viikkoa? Pelit ovat kuitenkin erilaisia joten tästä syystä voi hankkia vaikka molemmat pelit, mutta pelien ollessa enemmänkin moninpelejä niin kannattaako näin tehdä?

Kun haluaa pärjätä yleisellä tasolla moninpelissä niin silloin peliä pitää pelata ahkerasti. Pelaajien taso menee kokoajan eteenpäin ja jos vain pidättäytyy "casual" (satunnainen) pelaajana eli pelaa aina silloin tällöin niin pärjääminen ei ole ihan niin tärkeää vai onko sittenkin? En tiedä kuinka hyvin ARMS tai Splatoon 2 peleissä tulee toimimaan ranking-systeemi vai onko niissä edes sellaista? Nimittäin satunnaiset pelaajat voivat saada helposti pelistä tarpeekseen hyvinkin nopeasti jos tulee vain tappioita eikä pelissä pärjää yhtään. Juuri tämä asia tuleekin vastaan siinä tapauksessa kun pelaa monta moninpeliä samanaikaisesti. Haluaako pärjätä toisessa pelissä paremmin kuin toisessa?

Itse laitoin jo Splatoon 2 Testfiren jälkeen varsinaisen pelin ennakkotilaukseen ja varmaan ARMS menee myös vaikka en ole ihan vakuuttunut kaikilta osin. ARMS oli hauska ja mielestäni innovatiivinen peli, mutta tarjoaako se tarpeeksi vaihtelua vai jääkö se vain muutaman viikon pelaamiseksi ennen Splatoon 2 julkaisua? Näin äkkiseltään ARMS vaikuttaa kyllä peliltä mitä on hyvä pelata kun ei ole hirveästi aikaa tai ei muuten jaksa pelata pitkään. Näen ARMS:ssa hieman samaa mitä olen nyt huomannut Mario Kart 8 Deluxen kanssa. Mario Kart 8 Deluxe on loistava peli mutta en ole jaksanut pelata peliä mitään hirveän pitkiä pelisessioita vaan enemmänkin muutamia cuppeja päivän aikana. Tietenkin Mario Kart 8 Deluxe toimii loistavasti tablet-tilassa sekä handheld-tilassa pelattaessa kun taas näen ARMS:n olevan "vain" tv-tilassa pelattava peli juurikin liiketunnistus ohjauksen takia.

Juuri handheld-tila on avain siihen miksi Splatoon 2 kiinnostaa paljon sillä Splatoon 2 Testfiren aikana pelasin muutamat täydet pelisessiot juurikin handheld-tilassa ja huomasin sen toimivan loistavasti. Kun olen jo testannut ja todennut Mario Kart 8 Deluxen loistavana pelinä ottaa vain mukaan johonkin niin Splatoon 2 tulee tekemään saman asian. Yleisesti wlan on ollut aika hyvin saatavilla niissä paikoissa joissa olen Nintendo Switch pelannut. Tämän lisäksi puhelimesta saa aivan kätevästi otettua yhteydet jos tilanne sitä vaatii. Toisaalta tässä tullaan siihen asiaan tarvitseeko minun hankkia usb-akku? Vielä en ole pelannut ihan niin pitkiä pelisessioita, että minulla olisi ollut akun kanssa ongelmia niin Nintendo Switch:n kuin iPhonenkaan kanssa. Tämä asia voi kuitenkin kesällä muuttua ja tulenkin tämän huomaamaan vasta sitten kun minulta puuttuu tarve saada ladattua akkua paikassa jossa ei ole saatavilla virtaa.

Handheld-tila on juurikin yksi asia mikä puoltaa enemmän Splatoon 2 puolelle sillä ne hetket jolloin pelasin ARMS peliä handheld-tilassa olivat enemmänkin sähläämistä. Paikoitellen kun tulee kiire tehdä tiettyjä asioita niin aloin painelemaan vääriä näppäimiä. Tietenkin tämä asia on sellainen mikä paranee ajanmyötä mutta Splatoon 2 tapauksessa tälläistä ei ollut vaan pikemminkin asia oli toisinpäin. Siinä missä ARMS meni enemmänkin sähläämiseksi handheld-tilassa niin Splatoon 2:ssa tilanne oli käytännössä päinvastoin ja pärjäsin paremmin handheld-tilassa. 

Neon Yellow Joy-Con "ARMS edition & Neon-Green & Neon-Pink JoyCon "Splatoon 2 edition"

Kesällä itse pelien lisäksi ilmestyy myöskin uusia Joy-Con värivaihtoehtoja Neon Yellow "ARMS edition" sekä Neon Green & Neon Pink "Splatoon 2 edition" muodossa. Neon Yellow ilmestyy samana päivänä kuin ARMS peli ja vastaavasti Neon Green & Neon Pink Splatoon 2 julkaisupäivänä. Tämä on hyvä tiedostaa juurikin ARMS pelin kohdalla jos on hankkimassa moninpeliä varten itselleen toista Joy-Con yhdistelmää. Itse olen päättänyt sen, että jos tulen jossain vaiheessa toisen Joy-Con ohjaimen hankkimaan niin se tulee olemaan jokin näistä uusista väreistä. Sitä en ole vielä miettinyt niin pitkälle, että tulisiko se olemaan yhdenvärinen esimerkiksi Neon Yellow vai esimerkiksi Neon Green & Neon Pink yhdistelmä?

Tänä vuonna palasin viimein ajamaan Iracingiä oikeasti muutaman vuoden tauon jälkeen. Aina silloin tällöin tuli hankittua lyhyt aikainen lisenssi mutta mitään pidempi aikaista aikaa Iracing ei tullut ajettua. Minun piti muutamia vuosia sitten hankkia black friday alennuksesta Iracing vuosi lisenssi niin kuin niistä Iracigin lähettämistä alekoodeista joita sain. En kuitenkaan syystä tai toisesta tullut lisenssiä hankkineeksi kuin sitten viime vuoden black friday alennuksista. Vielä viime vuoden loppupuolella en lähtenyt ajamana Iracingiä sillä tiesin vuoden vaihteeseen tulevan kuitenkin taukoa. Niimpä ajattelin ja päätin sitten aloittaa Iracing ajamisen tammikuussa ja minkä myös tein.

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Näin eilen illalla Youtubessa videon, että Sonyn 2021 mallin televisiot ovat saaneet kauan odotetun VRR-päivityksen. VRR eli Variable Refresh Rate liittyy pelaamiseen ja 120Hz virkistystaajuuteen. Itse en ole oikein tietoinen mitä VRR tarkalleen ottaen tekee ja miksi se on niin odotettu toiminnallisuus. Kuitenkin ennen kuin ostin Verkkokauppa.comin Black Fridaystä Sony XR-75X93J television niin lukemalla arvioita niin VRR tuli vastaan. Arvioissa mainitsiin että