Aloitin jälleen kerran dieetin viime viikolla mutta jo toisella viikolla menin liian äärirajoille

15.10.2019 - 23:14

Aloitin viime viikolla jälleen yhden dieetin mitä olin jo suunnitellut muutamia viikkoja. Tuossa viikko takaperin vain olin työmatkalla Ródoksella niin päätin aloittaa dieetin tuon viikon jälkeen. Viime viikolla menin aikalailla samalla kaavalla kuin aikaisemmissa dieeteissä. Aerobista treeniä en vielä aloittanut viime viikolla sillä otin kevyemmän paluun normaaliin arkeen. Jo viime viikon ensimmäiset treenit olivat raskaita ja vasta loppuviikon treenit alkoivat tuntumaan normaalille. Tämän takia päätin aloittaa aerobiset treenit tällä viikolla sillä en halunnut kaikkea heti ensimmäiselle viikolle.

Tällä viikolla asiat etenivät sitten aikalailla ääripäähän viime viikosta. Kaikki lähti liikkeelle viime viikon perjantaina jolloin treenin aikana päätin siirtyä salaattilinjalle tälle viikolle. Tämä taas johti siten siihen, että en ehtinyt suunnitella oikeastaan mitään vain heti perjantain treenin jälkeen kun menin kauppaan ostin viikonlopun ruokien lisäksi tämän viikon salaattiainekset. Tästä tuli pienempi ongelma siinä mielessä, että päätin ainekset kaupassa minkä johdosta olin suhteellisen kauan kaupassa. Suurempi ongelma tuli nähtäville heti maanantaina sillä huomasin ruokailun olevan liian vähäistä varsinkin tähän vaiheeseen dieettiä.

Tällä hetkellä minulla on oikeasti suunnitelmia tämän dieetin etenemiseen. Dieetin alussa Ródos viikon jälkeen vaaka näytti sellaista 119kg luokkaa eli aikalailla sellaisia lukuja missä ne ovat olleet kesäloman jäljiltä. Ennen kesälomaa paino taisi olla siinä 113 - 115kg luokkaa. Kesäloman jälkeen paino oli muuttunut siihen 118 - 119kg luokkaan mutta toisin kuin talvella niin kehonkoostumus tuntui erilaiselta. Vuoden vaihteessa paino oli kanssa siinä 118 - 119kg luokkaa mistä sain sen tiputettua hieman alle 115kg ennen kesälomaa. Tuolloin vuoden alusta kun painoin sen 118 - 119kg niin jouduin löysentämään salivyötä. Nyt kun paino on ollut samaa luokkaa niin salivyön kanssa ei ole ollut samaa ongelmaa mikä puoltaa sitä asiaa, että kehonkoostumus on eri vaikka paino on sama.

Kun paino oli siinä 119kg luokkaa tämän dieetin alussa niin heitin sellaisen lukeman kuin 95kg ensimmäiseksi tavoitteeksi. Tietenkin että tuo 95kg on utopiaa sillä tämä tarkoittaisi 25kg saamista pois mikä on omalla dieetti historialla mahdotonta. Enemmän realistinen tavoite on aluksi päästä alle 115kg minkä jälkeen siihen johonkin alle 110kg. Vastaavasti dieetille olen antanut 8kk aikaa eli ensi kesäksi mikä on vain päästä heitetty aika. Tiedän 8kk olevan todella pitkä aika dieetille ja oma pisin dieettini taitaa olla 4kk tai 5kk siis yhtäjaksoista dieetti millä olen oikeasti pysynyt. Yhdessä vaiheessa vuosia sitten sain kyllä karsittua parin vuoden aikana paljon painoa pois mutta tuolloin tein pysyviä ruokavalio muutoksia enkä ollut dieetillä niin sitä ei voi laskea.

Juurikin tuohon "suunniteltuun" 8kk aikaan nähden tämä viikko on ollut liian ankara. Tämän johdosta alan nyt syömään keskiviikosta eteenpäin enemmän sillä jos jatkaisin näiden parin päivän tavalla niin en jaksa pian treenata enkä jaksa muutoinkaan olla. Oikeastaan en ole laskenut kaloreita mutta päivän ruokavalio on sisältänyt vain pari salaattia, rahkan sekä iltapalaksi pari pientä erilaista ateriaa joita olen vaihdellut. Näiden kaikkien aterioiden ja välipaljon yhteenlaskettu kalorimäärä ei voi olla enempää kuin 1500 ellei jopa alle.

Tällä viikolla kun olen karsinut ruokavalion salaattilinjalle niin olen myöskin aloittanut aamuaerobisen treenaamisen mistä tulen kirjoittamaan oman juttunsa sillä kokeilen nyt vallan uutta asiaa. Ennen Ródos viikkoa kävin kyllä aktiivisesti uimassa aamuisin ja söin suhteellisen puhtaasti. Näin ollen tuo aika vaikutti eräällä tapaa dieetille mutta en ollut dieetillä sillä syöminen ei ollut ihan suunniteltua. Kuitenkin söin puhtaasti sekä kävin aamuisin uimassa mutta tuo ei näyttänyt tuovan ihan sitä mitä tältä dieetiltä tulen hakemaan. Voi myös olla että aikaväli oli liian pieni jotta olisin nähnyt tuloksia sekä syöminen ei ollut puhdasta koko aikaa vaan se sisälsi myöskin muuta joten dieetti se ei varsinaisesti ollut vaikka sille se välillä vaikutti.

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".