Yksi parhaista selkäpäivistä

16.11.2016 - 12:06

Välipäivän jälkeen rentoutuneena aamulenkki kulki tänään rennosti pitkästä aikaan. Juoksu kulki tänään alusta loppuun asti kevyesti eikä mitään hyytymistä tullut loppuun mitä on tapahtunut viimeviikkojen aikana.

Tämän päiväinen kuntosalitreeni menee selkäpäivien top5:seen. Selkäpäivän ensimmäisen sekä parhaan liikkeen maastavedon lämmittely sarjoissa jo tietää miten päivän treeni tulee menevään. Tänään kuntosalilla rauta nousi kevyesti heti ensimmäisestä nostosta alkaen joten ensimmäisen lämmittelyn jälkeen tiesin nostavani painot tänään 200kg. Ensimmäinen sarja 200kg:lla meni ehkä parhaiten ikinä tai sitten olen joskus tehnyt saman mutta sain tehtyä ensimmäisellä sarjalla seitsemän toistoa. Kun olin lopettanut 200kg seitsemän toiston sarjan niin hyppäsin tasajalkaa maasta ylös jonka jälkeen viskaisin "vihaisesti" vyön pois vyötäröltä. Olin sarjan jälkeen todella hyvissä fiiliksissä joten loppu treeni oli helppo tehdä. Ennen toista sarjaa mietin kauan lisäänkö painot 210kg, mutta sitten ajattelin jaksanko nostaa sitä joten tein vielä toisen sarjan 200kg:lla jolla nousi viisi toistoa. Seitsemän ja viiden sarjat 200kg:lla on eniten tehdyt toistot yli 200kg:lla, mutta ennätysnostot ovat ennätysnostoja joten en tiedä kumpaa arvostan enemmän.

Parhaimpia selkätreenejä:

  • Maastaveto 1x3 100kg, 1x3 160, 1x7 200kg, 1x5 200kg
  • Kulmasoutu 3x10 100kg
  • Ylätalja 3x10 60kg
  • Alatalja 1x70kg 3x10 80kg
  • Vaakasoutu yhdellä kädellä 3x10 80kg

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.