Vipunostot jäivät pitkästä aikaa väliin olkapäätreenistä ihan vain vaihtelun takia

16.11.2016 - 12:06

Eilen iltapäivällä kävin ennen kuntosalille menoa keskustan Stockmannin Hulluilla Päivillä. Sitä ei nyt aina  tiedä miten tuollainen "shoppailu" vaikuttaa illan treeniin kun kyllä se vain on välillä raskasta. Ainakin silloin tuo on raskasta jos kokeilee vaatteita ja tarvitsee moneen kertaan odotella sovitusta tai ylipäätänsä sovittaa vaatteita. Tällä kertaa en sovitellut hirveästi vaatteita ja pääsinkin heti sovituskoppiin mikä oli vain loistava asia. Myöskään ihmisiä ei ollut läheskään niin paljoa kuin olin kuvitellut mikä helpotti koko reissua huomattavasti. Tästä reissusta tuli siis huomattavasti kevyempi mitä olin ajatellut. Tälläisillä reissuilla ja matkoilla voi olla yllättäviäkin vaikutuksia treeneihin. Varsinkin pidemmät ajomatkat ovat syöneet treenien tehoja merkittävästi vaikka on yrittänyt pitää hieman väliä ennen kuin on tehnyt urheilusuoritteen.

Kuntosalille menin hieman "normaalia" myöhemmin juuri tuon keskustassa käynnin seurauksena. Tämä myös vaikutti siihen, että myös kuntosalillakin oli vähemmän väkeä ja muutenkin perjantaipäivät ovat olleet hiljaisia. Vaikka kuntosalilla oli vähän väkeä niin tällä kertaa se oli pakkautunut melkein samaan "läjään". Ainakin se kulmaus missä tein suurimman osan treenistä oli väkeä kokoajan ja välillä aika paljon. Tästä johtuen siellä oli välillä ahtaampaa, mutta eipä tuo minua haitannut yhtään. Osan treenistä tein ympäri kuntosalia, mutta suurimman osan tein suhtellisen pienellä alueella. Sinällään oli hieman ihmeellistä, että kun kuntosalilla oli vähän ihmisiä niin nekin tuntuivat olevan samassa paikassa.

[[{"fid":"287","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Treenissä hain taas hieman erilaisuutta ja tästä johtuen en tehnyt ollenkaan vipunostoja sivulle vaikka tämä on yksi tehokkaimpia olkapääliikkeita. Yleensä vipunostot sivuille kuuluu olkapäätreeniin enkä ole sitä hirveän monta kertaa jättänyt väliin. Välillä olen vain tehnyt eri variaatioita vipunostoista. Hauiksen puolella jätin istuen käsipainoilla tehdyn liikkeen väliin, mutta ihan vain sen takia, että juuri sillä hetkellä kaikki vinopenkit olivat käytössä. En jaksanut juuri silloin alkaa odottelemaan ja muutenkin olisin halunnut tehdä tuon liikkeen ensimmäisenä hauisliikkeenä. Tästä syystä jätin hauiskäännön istuen tekemättä ja huomasin tämän kyllä hauistreenissä, kun en saanut lähellekkään niin paljon tuntumaa. Toisaalta väliin jättäminen teki sen, että sain erilaisen hauistreenin. Olkapäätreenin viimeiseinä liikkeenä tein nykyään vähemmän käyttämän pystysoudun. Viimeksi kun yritin tehdä pystysoutua niin tekeminen oli väsynytty kuten tälläkin kertaa. Meni se paremmin sentään kuin viimeksi, mutta aika väsynyttä se oli. Ehkä myös asiaan vaikutti se, että pystysoutu oli treenin viimeinen liike. Suurin vaikutus kuitenkin taisi olla liikkeen vähäinen käyttö viimeaikoina. Kun ei tee jotain liikettä vähään aikaan niin tietenkin tulokset tässä liikkeessä alkavat laskemaan kun tuntuma liikkeen tekemiseen vähenee. Taas jos alkaisin tekemään pystysoutua useammin niin silloin jaksaisin tehdä paremmin kyseistä liikettä.

Olkapää- & hauistreeni

  • Pystypunnerrus istuen smith 3x20 40kg
  • Hauiskääntö z-tanko 3x20 27.5kg
  • Around the worlds 3x40 10kg
  • Hauis ristitajassa 3x20 30kg
  • Yhden käden vipunostot takaolkapäille maaten kaapelilla 3x20 15kg
  • Yhden käden hauiskääntö ristikkäistalja 4x10 20kg
  • Pystysoutu 3x20 30kg

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.