Viiden viikon treenit PTVGYM:llä

06.04.2022 - 00:36

Hommasin joku kuusi viikkoa sitten 10-kerran kortin PTVGYM Pitäjänmäelle jossa aloin käymään sitten sitä seuraavalla viikolla. Kävin PTVGYM Pitäjänmäellä treenaamassa pari kertaa viikossa viiden viikon ajan minkä johdosta kirjoitin viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun minulle tuli taakse kymmenen treeniä viidessä viikossa. Tuossa välissä tuli kirjoitettua ketjuilla treenaamisesta aka "ketju fetissi" PTVGYM:llä kun käytännössä jokaisessa treenissä tulin käyttäneeksi ketjuja. Kymmenestä treenistä yhdeksässä käytin ketjuja ja yhdessä vastustusnauhoja. 

Viime viikon sunnuntaina sain itsestäni hieman irti ja ryhdistäydyin siinä mielessä, että editoin nopeat videot jokaisesta viikosta. Ensimmäisessä videossa on luvassa maastavetoa ketjuilla sekä ensimmäiset kunnon kyykkytreenit ketjuilla. Videolla nähtävät painot ovat siis ilman ketjuja sillä en oikeasti tiedä paljonko ketjut painavat ja ylipäätänsä tuovat liikkeisiin painoa. Kuitenkaan koko ketju ei ole ilmassa niin vaikka ketju olisikin 16kg tai 20kg niin ne eivät tuo tankoon 16kg tai 20kg per ketju. Toistomääriä en jaksanut laittaa videoihin sillä en niitä ulkoa muista ja en nyt jaksanut alkaa laskemaan niitä kaikista videoista. Instagramista löytyy vastaavat videot toistomäärillä.

Ensimmäisessä videossa näkyy selvästi kuinka kyykkääminen on hakemista ja jokaisella videolla tuon jälkeen huomaa, että ketjut alkavat tuntumaan luontevalle aina sitä mukaan kun olen saanut treenejä alle. Myöskin jokaisella videolla on kyykkyä sillä jalkatreenit olivat lauantain juttu sillä perjantaisin ja yhtenä torstaina tein maastavetoa tai penkkiä.

Tällä toisella videolla tein ensimmäistä kertaa ikinä penkkiä ketjuilla minkä lisäksi sain tämän vuoden ensimmäisen pysätyspenkki 200kg nostettua. Samalla tämä oli ensimmäinen kerta kun penkkasin PTVGYM:llä 200kg penkistä ja samalla myös Pitäjänmäen. Näin ollen sain uuden salin millä olen tuon 200kg penkannut. Muutenkin koko 200kg penkki tuli itselleni todella puskista sillä en tänä vuonna ollut ennen kyseistä treeniä hirveästi yli 140kg painoilla penkannut. Kerran aikaisemmin tänä vuonna olin penkannut 160kg:lla sekä 180kg:lla ja nuokin tapahtui samassa treenissä.

Viikolla kolme tein ensimmäistä kertaa räkkivetoja PTVGYM:llä ja pääsin testaamaan samalla millaiset räkit ovat. Samalla pääsin tekemään ensimmäistä kertaa räkissä missä oli vetonauhoille omat paikat ylhäällä sekä alhaalla kun käytin räkkivedossa vastustusnauhoja. Seuraavalla kerralla kun teen kyseistä treeniä niin minun on hieman testattava miten vastustusnauhat saisi paremmin räkkiin kiinni. Nyt ne olivat hieman miten niin ja näin mutta pääasia oli, että ne pysyivät paikoillaan. Yritin myös taas kerran nostaa 300kg räkistä mutta tuloksen näkee videolta kun tanko ei noussut mihinkään. Kolmannella viikolla tein myös ensimmäistä kertaa box kyykkyä ketjuilla ja täytyy sanoa, että ensimmäiset sarjat olivat henkisesti vaikeita kun en tiennyt miten ketjut vaikuttavat tekniikkaan.

Neljännellä viikolla oli vuorossa taas maastavetoja sekä kyykkyä ketjuilla ja varsinkin tuo maastavetotreeni meni hieman heikosti. Minulla oli salivyö meinaan liian kireällä treenin alussa minkä johdosta otin 220kg painoilla huonon noston. Tuon jälkeen korjasin vyötä löysemmälle minkä jälkeen treeni lähti kulkemaan paremmin, mutta hieman vahinkoa oli jo tehty. Selässä meinaan hieman tuntui tuo heikko 220kg nostaminen huonolla tekniikalla johtuen vyöstä. Sain lopulta kuitenkin ihan ok treenin tehtyä.

Viidennellä viikolla oli vuorossa taas penkkiä missä sain tehtyä 180kg plus ketjut pysätysnoston minkä jälkeen leikin slingshotilla että sain tehtyä sarjoja 180kg painoilla plus ketjut. Myöskin kyykyssä ryhdistäytyin sillä sain tehtyä parhaimmat kyykyt ketjuilla eli 160kg painoilla kaksi neljän toiston sarjaa kun viimeksi tein kahden toiston sarjoja.

 

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.