Uusi ketjukyykky ennätys 205kg Loaded:lla

07.08.2022 - 22:12

Eilen lauantaina tuli käytyä jälleen kerran Tampereella treenaamassa Loaded:lla kuten päivää aikaisemmin perjantaina. Perjantaina tein ensimmäistä kertaa ikinä deficit maastavetoa ketjuilla ja tällä kertaa vuorossa oli kyykkyä ketjuilla. Olin Loaded:lla suurin piirtein 18 aikoihin ja kun jälleen kerran olin salilla joku pari ja puoli tuntia niin lähtiessäni ennen kello 21 niin täytyy vain ihmetellä miksi Loaded oli lähes tyhjä? Olin vapaapaino alueella noin parisen tuntia niin en tiedä mikä meno "bodaus" puolella oli tuona aikana mutta yleisesti salilla oli vain muutama treenaaja samaan aikaan.

Pitäjänmäen PTVGYM on yleisesti ollut suhteellisen hiljainen mutta poikkeuksia on myös ollut. Kuitenkin Tampereen Loaded on ollut joka kerta lauantaina iltana lähes tyhjä kun olen sinne mennyt. Eikö Tamperelaiset treenaa lauantai iltana, eikö Tampereella vai riitä niin paljoa väkeä vai haluaako Tamperelaiset treenata vain päivällä? Tampereen ja Helsingin välinen ero vain osaa yllättää minut jokaikinen kerta kun käyn Loaded:lla treenaamassa.

Viime viikolla kävin tekemässä maastavetotreenin ketjuilla mikä tuntui selässä todella paljon ja lauantaina vuorossa oli kyykky treeni mistä en ollut yhtään varma miten selkä tulee kestämään? Lopulta kaikki meni hyvin ja sain tehtyä niin perjantaina hyvän maastaveto treenin kuin lauantaina kyykky treenin. Tällä viikolla treenit menivät samalla kaavalla kun tein perjantaina deficit maastavetoa ketjuilla ihan viimeiseen asti minkä lisäksi salilla oli "viidakko" olotila sillä hiki ja vesi virtasi siihen malliin että hyvä kun sain treenivaatteet pois päältä.

Hyvinhän siinä lopulta kävi vaikka olin extra väsynyt perjantain treenin jäljiltä ihan kuin pelkkä viimeiseen asti tehtyä deficit maastaveto treeni yksinään ei olisi riittänyt vaan päälle vielä tuo "viidakko" olot. Kuitenkin kun lauantaina menin tekemään jalkatreeniä Loaded:lle niin tunsin kropan ja paikkojen olevan paremmassa kunnossa kuin edellisen viikon lauantaina. Jo alkulämmittelyitä tehdessä ajattelin kyykätä uuden ketjukyykky ennätyksen. Viime aikoina tämän vuoden puolella olen nyt alkanut oppimaan nostamaan suurempia painoja myöskin 5kg korotuksilla eikä aina vain 10kg. Tämän johdosta tiesin hyvissä ajoin että painot tulisivat olemaan 205kg eikä 210kg.

Sain kyykättyä tämän viikon keskiviikkona 225kg painoilla yhden toiston vaikka hain kahta toistoa. Tuo ykkönen 225kg painoilla tuli hieman huonosti mutta tuli kuitenkin. Tämä antoi eräällä tapaa uskoa saada 205kg plus ketjut mutta asiat eivät aina mene ihan näin sillä keskiviikko on keskiviikko ja lauantai on lauantai. Kuitenkin nyt lauantaina kyykky sujui alusta asti paremmin kuin keskiviikkona. Keskiviikkona minulla oli alusta asti jotain tekniikka ongelma tai jokin oli huonosti sillä jo alkupainot tuntuivat menevän heikosti. Tällä kertaa kaikki sujui menneen alusta asti paremmin.

Kun kyykkäsin 180kg plus ketjut niin seuraava etappi oli 205kg plus ketjut vaikka ei se 180kg plus ketjut ihan niin helposti tullut. Kuitenkin minulla oli luotto päällä ja olin jo henkisesti valmistautunut tuon 205kg plus ketjut nostamiseen jo treenin alusta asti. Tuo auttaa ihan merkittävästi kun henkinen kantti on valmiina suurempiin painoihin jo treeniä tehdessä kuin vasta treenin aikana miettien millä ja mihin painoihin sitä menisi. Ainakin itselläni treeni sujuu paremmin kun tiedän hyvissä ajoissa mitä painoja lähden hakemaan jos vain päivän kunto on sitä luokkaa.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.