Uudet salikengät INOV-8 F-LITE 235 ja hieman alkaa painamaan treeni?

16.11.2016 - 12:06

Viime kesänä aloin miettimään uusien kuntosalikenkien ostamista, mutta tällöin tämä asia jäi vain pyörimään taustalle. Tällöin ajattelin kenkien ostamista hieman eri tavalla kuin viimeaikoina. Viime kesänä vielä tulin miettineeksi yleisesti kyykyn sekä maastavedon kannalta kenkien ostamista, mutta ostaessani Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kengät tämä muuttui. Käytin lomani aikana Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kenkiä muutamissa treeneissä kokoajan jaloissani enkä lähtenyt vaihtelemaan kenkiä normaalien välillä. Kun Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kengät olivat itselleni uudet niin tällöin jo yhden liikkeen tekeminenkin teki tiukkaa pitää kengät jalassa. Kengät puristivat kun niitä tarvitsi pitää kunnolla kiinni enkä muutenkaan ollut kunnolla tottunut kyseisen kenkämallin kenkiin. Tämä asia kuitenkin parantui kerta kerralla ja viime aikoina olen siis pitänyt kenkiä jalassa koko treenin ajan.

Käyttämäni Niken sisäpelikengät olivat jo alkaneet ratketa muutamista saumakohdista joten olin alkanut katsoa myöskin uusia salikenkiä yleiseen käyttöön. Silloin kuin ostin Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kengät niin katselin myöskin samalla normaaleita kenkiä sali käyttöön, mutta tällöin en oikein löytänyt sopivia joten päädyin olla ostamatta uusia kenkiä. Nyt viime viikonloppuna tulin käyneeksi Intersportissa katsomassa salille kenkiä sillä siellä oli perjantaista sunnuntaihin -20% ale. Tämän johdosta päädyin nyt oikein kunnolla katsomaan kenkiä ja päätin jopa kokeilla jotain. Olin aikaisemmin kokeillut Reebokin normaalisempia CrossFit kenkiä, mutta vaikka olin kokeillut kolmea vaiko neljää eri mallia niin mikään ei oikein sopinut jalkaan. Olin vain ajatellut kokeilevani Reebokin kenkiä kun Liter Plus mallin kengät olivat hyvät, mutta "normaalimmat" mallit olivatkin sitten epäsopivia itselleni.

[[{"fid":"502","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"INOV-8 F-LITE 235","field_file_image_title_text[und][0][value]":"INOV-8 F-LITE 235"},"type":"media","attributes":{"alt":"INOV-8 F-LITE 235","title":"INOV-8 F-LITE 235","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Lauantaina kokeilin yksiä kenkiä myyjän suosituksella ja oliko sitten kolmas koko mikä mahtui jalkaan. Aloitin koittamisen 44-koosta mitä seurasi 44,5, mutta lopulta 45-koko oli minulle se oikea. Kengissä oli alhainen kantapää mikä oli hyvä asia sillä Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 on korkea kantapää juuri kyykkyjä varten. Tämän johdosta olikin hyvä lähteä kokeilemaan erilaisia kenkiä mitkä minulla jo olivat. Kengät olivat itselleni ihan tuntemattomat niiden ollessa INOV-8 merkkiset. Kenkien malli oli puolestaan F-LITE 235 mikä itselleni ei sanonut myöskään mitään. itselleni oli vain tärkeintä, että kengät tuntuivat hyvälle jalassa niin tilavuudessa kuin venymisessä eli kengillä pystyy tekemään pohkeita kun kengät venyvät eikä ne oli kovinkaan jäykät. Tämä oli minulle yksi tärkeä asia kun etsin uusia salikenkiä. Venyvät kengät, mutta silti jotain pitoa / jäykkyyttä ettei nilkat tule taittumaan.

Tänään treenissä olikin sitten ensimmäinen kerta kun käytin kyseisiä kenkiä. En huomannut mitään huonoa kengissä ja ne olivat juuri sellaiset kuin koetushetkellä. Kengät olivat tilavat sekä niillä sai hyvän tuntuman treenaamiseen. Muutoin treenaaminen hieman vaikutti tänään väsyneemmältä kuin viime viikolla. Lähinnä painoihin en saanut ihan sitä määrää rautaa kuin esimerkiksi viime viikolla, mutta sillä ei ollut käytännössä mitään väliä kun treeni meni silti hyvin. Vaikka tuntui pientä väsymystä siinä mielessä ettei vain meinannut saada samanlaisia rautoja käyttöön tänään niin muutoin väsymystä ei näkynyt ja liikemäärä sain pidettyä korkeella. Ehkä varmaan hieman liiankin paljon tuli tänään tehtyä, mutta tähän asiaan olen tottunut nyt viime aikoina.

Hauis- & olkapäätreeni

  • Hauiskääntö istuen pyramiidisarja 3x 15kg x8, 17,5kg x8, 20kg x8, 17,5kg x8, 15kg x8
  • Vipunosto sivulle vinottain vinopenkissä 10kg 3x10
  • Hauiskääntö z-tanko tuettuna vinopenkki 37,5kg 3x10
  • Vipunostot takaolkapäille seisten pää penkissä 7,5kg x10, 10kg 3x10
  • Hauiskääntö alaristikkäitaljassa maaten 60kg x10, 70kg 3x10
  • Yhden käden vipunostot sivulle ristikkäistalja 15kg 3x10
  • Hauiskääntö alaristikkäitaljassa 30kg x10, 40kg 3x10
  • Yhden käden vipunosto takaolkapäille taljassa
  • Takaolkapääsoutu köydellä taljassa istuen lattialla 30kg x10, 60kg x10, 80kg 3x10

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".