"Täydentävä" jalkatreeni ja olkapäätreeni päätti viikon treenien osalta

16.11.2016 - 12:06

Niinhän siinä sitten kävi, että kun sain treeniviikon käytyä läpi torstaihin mennessä niin perjantaina sekä sunnuntain löysin itseni treenaamasta. Tätä varten piti sitten oikein miettiä mitä sitä treenaisi kun en kuitenkaan halunnut aloittaa vielä uutta treeniviikkoa sillä tuleva viikko oli auki. Olin treenannut siis kaikki lihasryhmät läpi ja halusin säästää selkätreenin sekä rintatreenin tekemistä sillä nämä olivat ne treenit millä olin suunnitellut aloittavani uuden treeniviikon. Vielä kun en ollut ihan varma tulevasta treeniviikosta niin myöskään tämän takia en voinut oikein aloittaa uutta treeniviikkoa perjantaina. Jos olisin ollut tietoinen tulevista treeneistä niin sitten olisin voinut aloittaa uuden treeniviikon perjantaina. Suurin kysymys oli se, että aloitanko tuplatreenit vai en?

Loma oli päättymässä ja työt kutsuivat. Samalla halusin aloittaa uuden treeniviikon maanantaista. Sitä mitä tein aamulla oli vielä epävarmaa. Menenkö juoksemaan aamulenkkejä, menenkö aamulla kuntosalille vai pidänkö ihan vapaata ja nukun pidempään? Tälläisiä asioita en halunnut vielä miettiä torstaina - perjantaina vaan jätin noiden asioiden miettimisen viikonlopulle. Tämän johdosta halusin tehdä aluksi perjantaina ja myöskin sitten sunnuntaina "täydentäviä" treenejä. Vaihtoehtoina olivatkin sitten kaikki muut lihasryhmät paitsi siis rinta sekä selkä.

Perjantaina päädyin tekemään jalkatreenin ja tämä päätös oli hyvinkin helppo. Toinen jalkatreeni viikkoon ja hieman täydentävä siinä mielessä, että tekemiset ovat olleet aika yksinkertaisia. Niin oli loppujenlopuksi tämäkin perjantain jalkatreeni mikä oli loppujenlopuksi todella yksinkertainen ja kamala treeni. Yksi liike etureisille, yksi liike takareisille sekä pohkeet. Kolme liikettä ja jalkatreeni oli siinä. Ei tuossa muuten mitään pahaa olisi ollut, mutta aloitin molemmat reisiliikkeet sadan toiston sarjoilla minkä jälkeen tein normaaleita sarjoja x määrää. Kun kerran nyt olen tehnyt sadan toiston sarjoja niin miksi ne nyt lopettaa?

Lauantai sentään meni ilman treenejä ja niin piti myöskin mennä sunnuntain. Päätin jossain vaiheessa pitää viikonlopun treeni vapaana ja aloittaa sitten maanantain ihan rentona uuden treeniviikon. Tämä suunnitelma kuitenkin feilasi ja pahasti kun päädyin lopulta sunnuntaina kuntosalille. Sunnuntain suunnitelmat ja päivän ryhmi oli aika vapaa eikä minulla ollut mitään ihmeellistä kun olin suorittanut ne lauantaina. Tämän johdosta olin saanut sunnuntain ihan vapaaksi eikä minun tarvinnut tehdä mitään ja mennä mihinkään. Näin sen olin halunnut ja niin sen myöskin sain. Silti pidin suunnitelman sillain kasassa, että jos menin kuntosalille niin siihen oli mahdollisuus. Näin ollen ruokailin siten, että kuntosalille meno oli mahdollista jos sinne lopulta päädyin. Lopulta sitten päädyinkin mutta aika monen mietinnänä kautta ja syy miksi lopulta salille menin sunnuntaina oli infrapunasauna. Halusin käydä sunnuntaina infrapunasaunassa enkä halunnut mennä pelkästään tätä varten kuntosalille niin kävin sitten myöskin treenaamassa.

Sunnuntaina tuli tehtyä olkapäätreeni mikä puolestaan oli näihin muutaman viime kerran kolmen liikkeen treeneihin verrattuna erilainen. Tein nimittäin useita liikkeitä sekä tein yhden supersarjan. Yritin vain tehdä erilaista mitä olen tehnyt muutamiin kertoihin ja mielestäni onnistuin siinä hyvin kun viimeisen liikkeen aikana olkapäitä alkoi särkemään. En ole meinaan saanut olkapäitä särkemään olkapäätreenina aikana nyt kesäloman aikana. Varmaan johtuen siitä, että treenit ovat olleet hieman erilaisia ja parempi vain näin.

Jalkatreeni

  • Vaakahack
  • Takareidet maaten
  • Pohkeet seisten

Olkapäätreeni

  • Supersarja Vipunostot sivuille istuen kulmassa + Vipunostot sivuille istuen
  • Vipunostot takaolkapäille taljassa
  • Facepull tuettuna vinopenkissä
  • VIpunostot eteen maaten taljassa
  • Vipunostolaite

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.