Tällä viikolla vähän ovaalia erittäinen onnistuneesti

16.11.2016 - 12:06

Piti kirjoittaa muista asioista iRacingistä tuossa aamulla, mutta päätinkin kirjoittaa 3-näytön setistä sekä eyefinity:stä. Aloin siis alkuviikosta jälleen ajamaan Radical SR8 autolla viikon Chevrolet Corvette C6R testaamisen jälkeen. En ole varma syystä, mutta ajattelin Radicalilla pääsevän ajamaan enemmän kisoja jopa aiemmin viikosta. Molemmilla autoilla Radicalillta ja Corveteilla on tällä viikolla sama rata joten vaihtelukin olisi mahdollista helpommin. Tämän viikon rata on Kanadan Formula 1 rata Circuit Gilles Villeneuve. En tiedä miksi, mutta opin radan paljon nopeammin kuin edellisen viikon Suzukan radan ja sain heti samana iltana minulle ihan hyviä aikoja. Ajelin parhaimmat ajat noin 1.37min ja keskimäärin 1.38min kierroksia, kun ihan kärki taitaa ajella jotain 1.31 - 1.33min. Minun kun on vielä turha kuvitella pärjääväni kärjen kanssa, mutta illan ajat olivat minulle hyviä ja se, että ajoin puhtaasti oli vieläkin parempi asia. Viimeviikolla Suzukassa minulla oli vaikeuksia ajaa monia puhtaita kierroksia putkeen. Keskiviikkona ajoin vieläkin paremmin ja sain ajettua aika-ajoissa 1:35.957. Yritin mennä keskiviikko iltana kisaamaan, mutta virallisen kisan saanti jäi haaveeksi kisailijoiden puuttuessa. Minulta meni hieman hermot kun olin päässyt minulle sopivaan vauhtiin ja olin oppinut ajamaan puhtaita kierroksia niin olisin halunnut kisata ja katsoa mihin rahkeet riittävät. Tästä syystä kun kisa olisi startannut meninkin rookie ovaalin harjoituksiin testaamaan miten auto pysyy enään hanskassa.

En ollut ovaaliin oikein koskenut enään sen jälkeen kun ovaalista vaihdoin ajamaan road-puolella. Aloittaessani iRacingin kokeilin road-puolta, mutta aloinkin kisaamaan ovaalissa. Ovaalin lisenssin noustua rookiesta D:hen aloin ajamaan road-puolella ja nostamaan siellä lisenssiä. Aloinkin tykkäämään road-puolella ajamisesta enkä sitten oikein ennen tätä viikkoa ovaaliin ole oikein koskenut. Ovaalin lisenssin noustua D:hen ostin kuitenkin PEAK Stock Car auton ja kokeilin harjoituksissa sekä time trialissa ajaa auton sarjaa The PEAK Stock Car Dreams National Series. Vaikka en tällä autolla ole ajanut yhtään kisaa enkä yleisestikkään paljon niin jokin D:n auto minun kuitenkin piti ostaa jotta C-lisenssin saanti on mahdollista ovaali-puolella. Samalla kun ostin PEAK Stock Car auton niin ostin myös pari tällä kaudella ajettavaa rataakin, jotta pystyin ajamaan tällä autolla.

Vaikka minulla onkin D-lisenssi ovaalissa kuten on myös D:llä ajettava auto niin aloin ajamaan rookie ovaalia. Siellä kun on tällä viikolla ajettavana Charlotten ovaali mikä on suhteellisen iso ja siellä ei pitäisi tulla niin paljoa romua. Keskiviikkona ajoin vain yleistä harjoitusta ja yleisesti katsoin, että hallitsen auton sekä saan hyviä aikoija. Kellokin alkoi jo painaa niin en viitsinyt sitten enään keskiviikkona ajaa kisaa kun ei minulla ei ollut edes ajettuna aika-ajoa tältä viikolta.

Kun ajaa aika-ajon niin paras tulos pysyy aina eli viikon aikana voi ajaa monta aika-ajoa ja niistä parhain tulos menee aina kisaan. Eli jos ajaa aika-ajon jo heti tiistaina niin se tulos pysyy kokoviikon voimassa ja sitä voi jokapäivä yrittää parantaa. Minulle oli nyt tärkeintä ajaa aika-ajo jotta en lähtisi ihan viimeisiltä sijoilta liikkeelle kun kuitenkin halusin myös pärjätä kisassa vaikka lähdin aja puhdas kisa mielessä. Tavoitteenani on nostaa safe rank yli 4.00 jotta minun ovaali-lisenssi nousisi heti C:hen vaikka se tulee nousemaan parin viikon päästä kun on lisenssin nousu mahdollinen kun vain on tavoitteet täytetty.

Perjantaina ajoin ensimmäinen ovaalikisan pitkästä aikaa ja kisa oli myös ensimmäinen kerta kun ajoin kolmella näytöllä. Fiilis ja tuntuma oli kuin olisi pelannut eri peliä. Lähellä olevat autot näkyivät paljon paremmin varsinkin sivussa olevat. Kaarteet oli paljon helpompi ajaa kun näki kokoajan missä vieressä menevä auto meni ja oliko se jo jäänyt vai oliko se vielä sivussa. Tässä ovaalikisassa huomasin viimeistään, että kolmen näytön setti oli loistava ja auttoi pelaamista huomattavasti. Ovaalia oli paljon paljon helpompi ajaa kolmelta kuin yhdeltä näytöltä. Kisaan lähdin 10 paikalta ja yritin vain ajaa puhtaan kisan. Kisasta en nyt hirvesti muista, mutta siinä taisi olla yhden tai kahden auton kanssa kovaa vääntöä ja siksi tein pienen virheen päästämällä yhden kaarteen pitkäksi osuen vähän laitaan. Se puhdas kisa meni sitten siihen ja samalla edessä olevat autot saivat etumatkaa. Olin kisassa loppujenlopuksi viides enkä ottanut muuta hittiä kuin oman pienen mokan niin kisa meni sinällään ihan hyvin.

[[{"fid":"159","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"117","width":"933","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Tämän jälkeen lähdin käymään kuntosalilla jonka jälkeen vedin vielä yhden kisan. Lähdin taas 10 paikalta ja kun lentävän lähdön startti läheni niin takana tullut auto oli ihmetyksekseni tullu ihan minun vierelleni. Yritin siinä sitä väistellä ihmetellessäni asiaa ja kun oli aika painaa hanat täysille niin hän osui minuun. Autoni otti vähän hittiä ja jouduin menemään suorilta varikolle. Se kisa oli sitten jo siinä ja yritin vain ajaa lopun mahdollisimman hyvin ja nousta mahdollisimman korkealle. Olin kisan päätyttyä yhdeksäs. Alun startti härdelliin olikin syynä se, että minulla oli startin aikana hirveä pingi eikä minun autoni ollut näkynyt radalla heti vaan se oli ilmestynyt sinne juuri kriittisellä hetkellä.

Tänään aamulla 8.40 avattuani kone ajattelin mennä katsomaan eilisen uusintoja, mutta eksyinkin vetämään aika-ajoa mikä alkoi sopivasti varttia vaille. En tainnut parantaa aikaani vaan sain melkein saman ajan kuin mikä minulla oli jo ajettuna. Lähdin kisaan taas sijalta 10. Sain hyvän startin mitä olen nyt petrannu alkuajoista jolloin menetin aina sijoja startissa. Startin jälkeen oli hyvin pian myös kolari missä meni muutama auto niin olin jo ensimmäinen kierroksen jälkeen viidentenä. Ajoin pitkään nelosen takana ja pääsinkin hänen imuunsa hetkenpäästä. Ohittaminen vaan oli vaikeaa ja ajoin hänen perässään muutaman kierroksen jonka jälkeen hän teki pienen virheen ja pääsin kaarteen alapuolelta ohitse. Tämän jälkeen olin kisassa neljäntenä suhteellisen pitkään vaikka takana oli joku ärhäkkäästi perässä. Sitten kierros 17:sta ja kisan johtajan ja kakkosena olevan välillä tapahtuu. Kisan toisena oleva törmää ensimmäiseen kaarteessa koittaessaan ohittaa johtajaa. Kolmantena tuleva ei ehtinyt väistää törmäystä vaan ajaa suoraan toisena olevan perään. Itse tulen neljäntenä ja pääsen kolarisumasta ohitse kaarteen alaosasta ja siirryn kisan johtoon. En tiedä enkä ole vielä katsonut mitä minun takana olevalle käy, mutta tämän törmäyksen seurauksena siirryn johtoon hyvällä erolla perässä olevaan. Loput 2-3 kierrosta ajoin loppuun varmasti ja otin ensimmäinen voittoni iRacingissä. Oli hieno fiilis ylittää maalilinja ensimmäisenä. Ovaalissa tapahtuu aina kaikkea ja minun kannaltani tässä kisassa tapahtui vain hyviä asioita. Mitään ei kannata jossitella, koska kisassa tapahtui mitä tapahtui ja se ei ole minulta pois.

Pitää nyt miettiä siirrynkö nyt vai myöhemmin ajamaan ovaalia, koska tuo voitto antaa lisäboostia ovaalissa ajamiseen. Ovaalissa kuitenkin tarvisin tuon C-lisenssin niin pääsisin ajamaan oikealla Nascar autolla sekä parempia ratoja. Jos haluaisin C-lisenssin ennen tuota lisessin nousu päivää niin nyt pitäisi tahkota ajamista ovaalissa jotta safe rank nousisi. Tämä vaatisi paljon paljon puhtaita kierroksia.

[[{"fid":"160","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"562","width":"1213","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Eilen torstai-iltana tuli tehtyä paluu Trellet.net yhteisön Iracing kisoihin. En edes muista milloin viimeksi olen Trellet.net kisoja ajanut? Sen muistan että viimeksi kun yritin päästä varakuskina kisaamaan jotain kisaa niin en päässyt koska se oli suosittu jolloin muutkin yrittivät kisaamaan. Muistaakseni niitä taitaa olla pari kolme kisaa joita olen koskaan ajanut eikä ne nyt niin hyvin ole koskaan mennyt. Kerran oli jopa ratin vai polkimien kanssa ongelmia joiden takia ei ollut enää fiilistä ajaa kun jo puutteellisen välineistön takia.

Sunnuntaina tapahtui paluu Iracingin pariin hieman yli vuoden tauon jälkeen. Minulla on ollut tarkoitus tehdä paluu Iracingiin jo pidemmän aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi ennen kuin nyt viikonloppuna. Black Fridaysta olisi saanut kyllä vuoden lisenssin tarjouksesta, mutta tällöin en vain nähnyt olevan hyvä aika tehdä paluuta sillä Iracing on sellainen peli mikä vaatii aikaa ja vaivaa jos siitä haluaa saada jotain muutakin irti kuin raivoa ja huutoa

Tämän viikon iRacing peluut jäivät Daytona 500 viikon kunniaksi Daytona International Speedwayhin. Tämän viikonlopun aikana ajetaan oikea Nascar Daytona 500 jonka kunniaksi iRacingin ovaalisajoissa ajetaan myös Daytona International Speedway. Loppuviikon ajan kun olen käymässä Vammalassa niin en pysty oikein ajamaan mitään, koska kisat osuivat viikonlopulle. Tiistaina kävin kuitenkin katsomassa mitä voisi ajaa ainakin testimieliksi. Huomasin Iracing NASCAR

Iracing IndyCar Series viikko 8 Las Vegas Motor Speedway Ensimmäinen Las Vegas Motor Speedway yritys päätyi keskeytykseen kun takana tuleva yritti ohittaa liian ahtaata välistä alapuolelta osuen autoni perään. Ajoin omaa ajolinjaa pitkin mutta perässä oleva yritti vain tunkea pienestä välistä ohi. Tämän jälkeen itse aloin valittamaan hänelle että miksi yritit paikasta ohi mistä ei vain mahtunut. Hän puolestaan alkoi minulle valittamaan blokkaamisesta mitä en

Pari videota jakoon viikonlopun ja viikolla ajetuista kisoista. Videoita tuotin pari vaikka kisoja olisi ollut enemmänkin vielä kolmannessa sarjassa. Ajoin tällä viikolla kolmessa eri sarjasssa kisoja. Iracing IndyCar Series road sekä Iracing IndyCar Series ovaali ja vielä Iracing Radical Racing Challenge. Kaksi edellä mainittua olivat samalla autolla ajettuja sarjoja toisen ollessa road-puolen sarja ja toisen ovaalin. IndyCar dw12 on siitä hyvä auto, että

Tiistaina testasin hieman ovaalissa IndyCar seriessin ovaalia missä oli tarkoitus ajaa kisa keskiviikkona 16.15 kisassa. Mietin jo tiistaina kisan ajamista, mutta kun en ollut ehtinyt treenaamaan rataa kunnolla niin päätin jättää kisan tuleville päiville. En ollut ajanut kyseistä rataa entuudestaan niin ajattelin treenata hieman ennen kisaa jotta pääsisin paremmin kisan loppuun. Käytännössä treenasin muutamia kierroksien katsoen mutkat ja miten muutama kierros