Spotify soittolista kuntosalille

16.11.2016 - 12:06

Laitetaan jakoon oma Spotify soittolistani mitä käytän itse kuntosalilla. Tämä lista on hieman karsittu soittolista aikaisemmasta gym nimellä kantaneesta soittolistasta. Näiden kahden soittolistan erona on se, että tämä uudempi workout soittolista on karsittu versio josta olen poistanut monia biisejä. Alkuperäinen gym soittolista kasvoi hieman suureksi joss oli mukana huonompia kappaleita joita en enään hirveästi kuunnellut. Näin siis helpommaksi tehdä uuden listan kuin lähteä muokkaamaan olemassa olevaa. 

spotify:user:0602010:playlist:5iNAvvGTSvmDlVtjojEYS1

https://open.spotify.com/user/0602010/playlist/5iNAvvGTSvmDlVtjojEYS1

[[{"fid":"416","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":225,"width":500,"class":"media-element file-default"}}]]

Nykyinen sekä entinen soittolista ei ole tietenkään ainoat joita olen käyttänyt / käytän kuntosalilla sillä usein laitan myös kappaleradion päälle jonkun kappaleen perusteella. Käytän myöskin nykyään Spotifyn ohella Digitally Imported musiikki palvelua jossa on mielestäni parempi ja laajempi konemusiikki valikoima. Digitally Imported sisältää hieman yli 80 kanavaa erilaista konemusiikkia mm. dance, trance, house, deep, techno, vocal, hard ... Tyylejä löytyy paljon ja kaikkea ei ehdi edes kuuntelemaan kunnolla kuten itsekkään en ole kuunnellut kaikki kanavia. Olen löytänyt itselleni muutamia mielenkiitoisia kanavia joita yleensä kuuntelen ja muutenkin kanavan valinta riippuu juuri sillä hetkellä tulevasta kappaleesta. Palvelu on siis radio tyyppinen ja eroaa täten Spotifysta mikä on välillä huono sillä ajoittain kanavilta saattaa tulla huonoja kappaleita pidempään. Kanavilta tulee myös usein show:ta / podcasteja jolloin eri artistit esittävät musiikkia sekä myöskin puhuvat / kommentoivat musiikkia.

En muista tarkalleen koska itse aloitin ensimmäisen kerran kuuntelemaan Digitally Imported palvelun kautta musiikkia, mutta se oli kauan sitten. Digitally Imported taisi nousta pystyyn 1999 ja itse löysin palvelun joskus 2000-luvun alussa ehkä 2001 - 2002 välisenä aikana. Tuohon aikaan kanava valikoima oli paljon suppeampi alle kymnenen kanavaa ja tuosta määrästä palvelu on kasvanut todella paljon. AIkoinani kuuntelin lähinnä euro dance / classic euro dance kanavaa joista tällä hetkellä palvelussa on kummatkin. Itselleni tuli palvelun käytöstä hetkellisesti pidempi tauko, mutta yleisesti olen kuunnellut Digitally Imported palvelun tarjoamaa musiikkia 2000-luvun alusta lähtien. Tänä vuonna päätin sitten kokeilla palvelun maksullista versiota jolloin sai paremman äänenlaadun käyttöön sekä mainokset pois.

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.