Seikkailua Kuopiossa ja Kuntokeskus Fressi Lippumäessä

16.11.2016 - 12:06

Oli niin ihana päivä tuo keskiviikko jolloin olo oli mitä parhain. Käytännössä jostain aamupäivästä lähtien olo oli hieman outo. Olo oli sellainen täysinäinen ja muutenkin outo. Siinä tulin hieman ajatelleeksi itselleni, että sormet kurkkuun ja oksennan niin olo parantuisi. Eipä mennyt kauaakaan kun pääsin kotio niin olinkin jo oksentamassa. Käytännössä ehdin laittaa pesu- & tiskikoneet päälle ja tekemään siinä jotain ennen kuin kaikki alkoi.

En muista montako kertaa jouduin toteuttamaan keikan, mutta monia. Luulin jo moneen kertaa ettei kropassa enään voisi olla mitään mitä sieltä voisi tulla ulos, mutta olin väärässä. Samalla kun kroppa oli muutenkin jo tyhjä niin kerta toisensa jälkeen oli vain vaikeampia. Aluksi tuntui ettei sieltä mitään tule, mutta hetken päästä tulikin. Samalla kroppa alkoi vatsalihaksista kramppaamaan niin siinä piti hieman venytellä samalla ettei ihan kangistunut wc:n lattialle.

Aina prosessin jälkeen minulla oli hetken aikaa hyvä olo mikä heikkeni ajan kuluessa ja jonkin ajan kuluttua olikin aika mennä uudestaan. Välillä yritin olla tv-tuolissa pitkälläni ja välillä olin sängyssä makaamassa. Vaihtelin näitäkin paikkoja muutamia kertoja sillä yritin hieman katsoa Netflixiä ja urheilua, mutta eihän siitä mitään tullut kun en pystynyt keskittymään.

Kun kroppa siinä illan edetessä tyhjeni kokoajan niin samalla kyllä ajattelin kokeilla hieman juomista ja syömistä. Nämä kuitekin tulivat seuraavalla reissulla ylös. Iltaa kohden kroppa vain alkoi olemaan kokoajan heikompi ja heikompi. Jo pelkkä käveleminen tuntui erittäin raskaalta, mutta tästä huolimatta kävin nopeasti kaupassa sillä minulla ei ollut jääkaapissa mitään ruokaa / syömistä.

Päädyin lopulta ostamaan banaania, jaffaa sekä aakkosia joiden ajattelin pysyvän sisällä. Tämä aakkosten osto ja sitä kautta syönti johti lopulta vain sateenkaari efektiin. Aakkosten syönnin jälkeen nimittäin suusta tuleva väri oli sateenkaaren värejä eli hedelmäaakkosien värejä. Kello oli tässä vaiheessa hieman vajaa kahdeksan ja päätin samalla mennä nukkumaan tai yrittää mennä nukkumaan.

Ongelmallista tässä keskiviikon tilanteessa oli se, että minulla oli vuorossa seuraavana päivänä matka Kuopioon mitä en olisi halunnut jättää väliin. En jaksanut pakata tavaroita keskiviikkona kun olo oli mitä oli joten päädyin heräämään hieman aikaisemmin ja pakkaamaan tavarat torstaiaamuna. Samalla halusin vielä katsoa kuntoni ihan siltä kannalta olenko valmis matkustamaan. Pysyykö ruoka sisällä ja miten kroppa jaksaa?

Vaikka koko yö oli pyörimistä ja nousemista ylös niin siitä huolimatta kun lopulta heräsin aamulla herätyskelloon olin paremmassa kunnossa kuin keskiviikkona. Sain yöllä jopa syötyä sillain, että ruoka pysyi sisällä. Ilmeisesti kroppa oli kokenut niin kovia etten pystynyt syömään kerralla paljoakaan. Esimerkiksi banaanista pystyin syömään noin 1/3 banaania kerralla eli todella vähän. Samaan aikaan minulla oli kyllä nälkä, mutta syöminen tuntui vai tuskaiselta ja luulen sen johtuneen ihan liiallisen tyhjentymisen takia. Torstaina vaikka kunto olikin jo parempi niin syöminen tuotti vaikeuksia. Minulla oli nälkä, mutta en pystynyt syömään perusaterioita kerralla. Pysähdyin rautatieaseman Hesburgerissa ennen junaan nousemista jossa tilasin juusto-aterian. Tämän syöminenkin tuntui niin raskaalle, että jouduin syömään kyseistä ateriaa aika kauan, että sain sen alas ilman ongelmia.

Torstaina ensimmäistä kertaa Fressissä treenaamassa

Kuopion keikalla tuli tutustuttua nyt kolme kertaa liikuntakeskus Fressi Lippumäki kuntosaliin. En muista oliko hieman puhetta, että kerran voitaisiin käydä myöskin Kuopion keskustan Fressissä mikä taitaa mennä ihan nimellä Fressi Kuopio. Tuolla emme lopulta käyneet tällä reissulla ja minulle se oli ihan sama. Kunhan pääsi hieman treeenaamaan ja näkemään jotekin Kuopiota niin se oli ihan hyvä. Minkäänlaisia suurempia suunnitelmia ennen reissua minulla ei ollut treenien suhteen ja muutenkin aikataulua meni ihan siten mitä työkaveri oli siihen "keksinyt" tai muuten ohjelmassa. Itselleni oli siis sinällään helppo reissu. Mennä sinne minne auto vain menee.

Huomasin käytännössä ensimmäisestä päivästä lähtien, että minulla oli ainakin rentoa. Ei tarvinnut miettiä mitään aikatauluja sun muuta. Muutenkin kun tein työpäivän meidän Kuopion toimistolla niin aika tuntui menevän hyvinkin nopeasti. Toimistollakin oli mukavan rauhallista sillä lähes kaikki olivat talvilomalla. Ei nyt tullut nähtyä millaista on normaali hulina toimistolla, mutta ehkä parempi näin.

Torstaina tuli käytyä toimistolla jossa tuli tehtyä hieman töitä ja tämän jälkeen kaupan kautta työkaverin kotiin. Muistaakseni siinä ei tullut illan mittaan mitään ihmeellistä tehtyä vaan tuli hieman levättyä ja katsottua hieman Youtube pätkiä. Siinä samalla mietimme koska menisimme käymään salilla ja mitä siellä tekisimimme. Itseleni oli aika helppo valita käsitreeniä hauiksen ja ojentatien osalta sillä kunto oli suhteellisen heikko vielä. Edellisenä päivänä olin kuitenkin tyhjentänyt aika hyvin koko kropan enkä ollut vielä torstain aikana saanut tankattua kroppaa niin hyvin kuin olin kuvitellut. Minun oli useasti nälkä, mutta kun yritin syödä niin en saanut suurta määrää ruokaa kerralla alas. Tämä johtui kuitenkin ihan siitä, että kroppa oli niin nopeasti tyhjentynyt ja muutenkin oli ottanut koville.

Käytännössä olo oli suhteellisen heikko koko päivän. Luottoa ei ollut edes itselläni siihen, että jaksaisin tehdä kuntosalilla yhtään mitään. Taisin mennä kuntosalille ihan sillä ajatuksella, että menin ihan testaamaan mitä siellä tulee ja ylipäätänsä katsomaan millainen liikuntakeskus Fressi Lippumäki oli. Kun ei ollut oikein tietoa millainen edes koko kuntosali oli niin myös siksi oli hyvä tehdä käsitreeni ensimmäisenä. Käsipainoilla ja taljoilla kuitenkin pärjää käsitreenissä ihan loistavasti ja siinä samassa pystyy kätevästi katsomaan mitä kuntosali pitää sisällään. Silloin kun on edes jotain tietoa mitä kuntosalilla on ja mitä ei ole niin osaa jo hieman tietää mitä sitä tekisi.

[[{"fid":"542","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"IronMaxxin Arginine Complex Powder","field_file_image_title_text[und][0][value]":"IronMaxxin Arginine Complex Powder"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"IronMaxxin Arginine Complex Powder","title":"IronMaxxin Arginine Complex Powder","height":688,"width":692,"class":"media-element file-default"}}]]

Tällä kyseisellä reissulla tulin myöskin kokeilleeksi ensimmäistä kertaa IronMaxxin Arginine Complex Powder tehonlisääjää. Minulla ei ollut mitään lisäravinteita mukanani reissulla joten menin ihan työkaverin varastoilla mistä suuri kiitos. Reissulla en oikeastaan käyttänytkään mitään muuta kuin tuon l-arginiini tehonlisääjää sekä Star Nutrionin Octanea treenin aikana juotavana juomana. Yhtenä iltana otin recoveryä, mutta muutoin en ottanut mitään lisä proteiinia. Tämä oli ihan tietoinen asia ja tähän saattoi jotenkin vaikuttaa tuo keskiviikon episodi jollain muodossa. Ajattelin treenata ja palautua ihan ilman mitään palatusjuomia mikä tekee mielestäni ihan hyvää. Ei niitä lisäravinteita nyt aina tarvitse juoda yhtä mittaan ja olen tämän asian itse huomannut. Ainakin itse palaudun treeneistä ihan hyvin ilman lisäravinteita. Eikä tälläkään kerralla treenit nyt ainakaan heikentyneet sillä etten ottanut "normaaleja" lisäravinteita.

Muutoin itse treeni oli sinällään ihan "perustreeni". Normaaleja sarjoja ja sitten hieman erikoissarjoja. Aluksi pientä alkupumppia taljassa neljällä liikkeellä. Pari hauisliikettä sekä ojentajaliikettä. Tämän jälkeen siirtyminen z-tankoon ja scott-penkkiin missä tuli käytettyä aluksi 5 sekunnin alasvientejä. Pari sarjaa viiden sekunnin alasvienneillä minkä jälkeen muutama sarja normaaleita seisten tehtyjä sarjoja. Loppuun tuli vielä tehtyä hauista maaten taljassa tiputuksien kera missä tein alkuun pienen virheen ottamalla liikaa alkukiloja. Tällöin alun oliko neljä vai viisi ensimmäistä painoa meni neljän toiston "sarjoilla". Loppuun sentään sain lähemmäksi kymmentä toistoa, mutta tiesin kyllä setin jälkeen, että painoja oli aluksi liikaa. Hauiksen jälkeen tuli tehtyä vielä ranskalaista taljassa missä tuli käytettyä pyramiidisarjoja.

Kuntosalilta päästyäni huomasin myöskin olotilan kohentuneen. En oikeastaan huomannut itse treenin aikana mitään. Treeni vain kulki hyvin siihen nähden, että edellisenä päivänä kroppa käytännössä tyhjentyi. Painot ja muutenkin treeni on ihan verrattavissa muihin treeneihin ihan identtisesti. Vaikka nyt olinkin treenin jälkeen väsynyt niin olotilan muutoksen kyllä huomasin. Luulisi, että se olisi ollut sama ja olisin väsyneempi, mutta parempi ja väsyneempi oli sinällään pienoinen yllätys. Itselleni tuo kuntosali on vain parannuslaitos.

Hauis- & ojentatreeni

  • Hauiskääntö yltalja tanko
  • Hauiskääntö alatalja tanko
  • Ojentajapunnerrus
  • Ojentajapunnerrus niskan takaa
  • Hauiskääntö z-tanko scott-penkki 5s alasviennit / seisten
  • Ranskalainen punnerrus scott-penkkiin tuettuna
  • Hauiskääntö talja maaten maassa
  • Ranskalainen punnerrus talja

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.