Penkkiliikkeitä rinnalle ja selkätreeniä

16.11.2016 - 12:06

Tiistain alkuperäinen suunnitelma oli mennä illalla treenaamaan Elixia Salmisaaren, mutta kelin ollessa mikä oli suunnitelmat muuttuivat. Samalla muuttui treeni siitä mitä olin ajatellut. Olin suunnitellut treenejä aika pitkälle Salmisaareen menoa varten, mutta samalla nämäkin suunnitelmat siirtyivät nyt ainakin johonkin tulevaisuuteen. Tiistain selkä- & rintatreeni meinaan piti treenata sellaisilla laitteilla joita normaalisti ei pääse tekemään ja kun näitä laitteita ei nyt päässyt käyttämään niin treeni muuttui täysin. Lopulta en jaksanut suunnitella mitään etukäteen vaan tehdä ihan normaalilla linjalla, että päättää vasta kuntosalilla mitä tehdä.

Ilmeisesti uuden vuoden lupauksen tehneet ovat löytäneet tällä viikolla kuntosalille sillä illalla kuntosalilla oli paljon väkeä. Eilen olin poikkeuksellisesti kuntosalilla jo ennen kello 15:sta jolloin oli rauhallista. Tämä hieman nyt yllätti kun ilalla olikin enemmän väkeä mitä olin kuvitellut. Samalla myös tekeminen meni tämän mukaan mitä oli vapaana missäkin vaiheessa mikä oli lopulta hieman huonompi asia. Selkätreenin kolmesta liikkeestä käytännössä kaksi tuli tehtyä samoilla liikkeillä kun maanantain selkä- & hauistreenissä.

Ajattelin ja hieman jo toivoin viime viikolla ettei massa uuden vuoden lupauksen tehneet olisi löytänyt tänä vuonna kuntosalille. Viime viikko antoi siinä mielessä toivoa, että viime viikko oli suhteellisen hiljainen. Hiljaisempi kuin esimerkiksi joulukuu mikä oli yllättävän aktiivinen kuukausi verrattuna edellisiin vuosiin. Eilen maanantaina en siis ollut normaaliin aikaan kuntosalilla joten tämä tiistai-iltana meno oli siinä mielessä hieman yllättävä kun huomasin kuntosalilla olleen enemmän väkeä kuin edellisellä viikolla.

[[{"fid":"335","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":375,"width":500,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Rintatreeni penkillä ja selkätreeni talja- sekä soutuliikkeitä tehdessä

Olin hieman ajatellut ettei tiistaina olisi tehty penkkiä. Ehkä tämä ajatus tuli alkuperäisestä suunnitelmasta jolloin Salmisaaressa ollessa penkki ei olisi kuulunut liikevalikoimaan. Tälläkin kertaa hieman ajattelin jättäväni penkin välistä, mutta salikaverini halusi tehdä penkkiä niin tämän johdosta penkkiä tuli tehtyä. Penkki tuli tehtyä kuuden toiston sarjoilla ja painot minulla nousi lopulta 140kg ja 130kg painoihin. Itsellä meni kyllä surkeasti kun en meinannut saada 140kg painoilla itse tehtyä ilman apua kuuden toiston sarjoja oikein. 130kg painoilla puolestaan kuutoiset nousi hyvin.

Tuo 140kg niin huonosti meneminen alkoi harmittaa todella paljon. Aloin kesken treenin muistelemaan, että jaksoihin jouluviikolla viidentenä treenipäivä putkeen tehdä penkissä 140kg painoilla kuuden toiston sarjoja ihan ilman apua. Näin jälkeenpäin tarkistettuna painot olivat kyllä samat 130kg joilla jaksoin tehdä tälläkin kertaa ihan itse. Tuo ei sinällään auta mitään, että muistin treenin aikana jouluviikon painot väärin sillä kun menee huonosti niin menee huonosti. Paremmin pitäisi jaksaa tehdä jos haluan saada nostettua joskus sen 200kg mikä minulla on nyt tavoitteena saada.

Päivän toinen rintaliike ensimmäisen selkäliikkeen jälkeen oli alavinopenkki smiht-laitteessa. Tällä kertaa toistot tehtiin alusta asti rauhallisesti joten liikkeeseen ei laitettu ihan niin paljoa painoja vaan pyrittiin pitää liike todella rauhallisena. Toistomäärät sarjoja kohti pidettiin penkin tapaan kuudessa ja sarja määrä taisi olla viisi tai kuusi. Tämä oli lopulta päivän viimeinen rintaliike joten rintaliikkeet "jäivät" kahteen. Aivan samalla tavalla kuin maanantaina selkäliikkeeet "jäivät" kahteen. Tällä kertaa on kuitenkin tarkoitus tehdä vielä pari rintaliikettä keskiviikkona jolloin ei oikein ollut tarkoitus pitää ihan kuntosalitreeniä.

[[{"fid":"298","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":375,"width":500,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Päätimme nyt salikaverin kanssa alkaa hieman kokeilemaan sellaista tyyliä, että käytännössä jatkamme treeniä seuraavalla kerralla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun edellisenä päivänä on lihasryhmät x ja y niin seuraavana päivänä jatkamme hieman y treeniä ja teemme tämän lisäksi vielä z lihasryhmää. Tällä kertaa tuo kaava menee siten, että teimme nyt selkä- sekä rintatreenin. Seuraavalla treenillä jatkamme hieman rintatreeniä minkä lisäksi teemme ojentajatreenin "päälihasryhmänä".

Selkätreenistä tuli loppujenlopuksi maanantain kaltainen treeni. Tämä johtui ihan siitä, että melkein aina monet selkäliikepaikat olivat käytössä / varattuina. Tämän johdosta kolmesta liikkeestä kaksi oli käytännössä samoja kuin maanantaina. Vaakasoutu, alatalja sekä t-soutu joista alatalja oli eroava liike maanantaista. Vaakasoudussa käytin tällä kertaa leveämpää otetta kun maanantaina vaakasoutu tuli tehtyä kapeammalla otteella.

Rinta- & selkätreeni

  • Penkki
  • Vaakasoutu
  • Alavinopenkki
  • Alatalja
  • T-soutu

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.