Penkissä 170kg minkä lisäksi 20 toistoa 105kg:lla ja erilaista säätöä

16.11.2016 - 12:06

Sunnuntaina tuli käytyä kuntosalilla tekemässä aerobinen treeni mitä ennen pumppasin vähän olkapäitä ja käsiä. Olkapää- & käsitreenin puolella tuli tehtyä aika perustreenit joiden jälkeen vedin puolituntia crosstrainerillä kokonaisuudessaan. Alkuun viisi minuuttia lämpöä minkä jälkeen minuutti kovaa ja kaksi minuuttia rauhallisesti. Tätä tein siihen saakka kunnes puolituntia alkoi olemaan täynnä. Loppuun taisi jäädä kolme minuuttia, että puolituntia tuli täyteen joten tein loppuun kolmen minuutin palautuksen. En tiedä sitten mikä oli. Oliko intervallit hieman kevyitä vai olenko vain kunnossa? Tekeminen oli meinaan suhteellisen kevyen oloista siinä mielessä, että en hirveästi puuskuttanut. Hikeä kyllä puski paljon mutta mitään puuskutusta ei.

Tämä oli käytännössä ensimmäinen kerta kesäloman jälkeen kun tein aerobista treeniä. Kesälomallakin aerobiset treenit jäivät kahteen lenkkiin joiden pituudet olivat 16km ja 10km. Siinä mielessä yllätti miten kevyeltä intervallit vaikuttivat. Pahoin voin pelätä, että luulen aerobisen kunnon olevan parempi mitä se sitten todellisuudessa on. Tästä on nyt helppo luulla kunnon olevan hyvä minkä perusteella saatan lähteä tekemään raskaampaa aerobista treeniä mitä oikeastaan jaksan. Näin on käynyt aikaisemminkin kun tein aerobisen treenin ja luulin olevani paremmassa kunnossa kuin mitä olin.

Samalla kun kävin sunnuntaina tekemässä tuon treenin niin se tarkoitti sitä ettei viime viikolla tullut yhtään välipäivää. Suunniteltu seuraava välipäivä tulee olemaan sunnuntain, mutta olen nyt alkanut hieman miettimään välipäivää lauantaille. Tällöin saisin koko viikonlopun huilille, mutta näin ei kuitenkaan tule käymään. Saa nyt nähdä miten lauantain tekemiset tulevat ylipäätänsä menemään ja miten sujutan treenit päivän ohjelmaan.

Olkapää- & käsitreeni

  • Supersarja ojentajapunnerrus + Hauiskääntö talja
  • Supersarja vipunostot istuen + VIpunostot seisten
  • Supersarja Hauiskääntö scott + Ojentajalaite
  • Takaolkapäälaite

Viikko alkoi selkätreenillä aamulla ja illalla tuli paukutettua penkkiä

Maanantaiaamuna kävin tekemässä selkätreeni Elixia Salmisaaressa. Tämä oli tällä kertaa ihan suunniteltu sillä halusin jälleen päästä tekemään Hammer Streghtin ylätalja- / vipuvarsilaitetta. Muutoin selkätreeni koostui neljästä liikkestä jotka tein tällä kertaa suorilla sarjoilla. Leuanvetoa, kulmasoutua, vipuvartta ja ylätaljaa kapella vastaotteella olivat ne neljä liikettä joita tein. Minulla oli hieman erilainen ajatus muutamien liikkeiden kohdalla mitä tulisin ja mitä en tulisi nyt aamulla tekemään. Ajattelin aamulla aika paljon jo perjantai-iltana tehtävää selkätreeniä ja mitä tulen siinä mahdollisesti tekemään. Tuo suunnitelma on nyt hieman muuttunut jo sillä olen alkanut miettimään maastavedon tekemistä perjantaina pitkästä aikaa.

Aamulla tuli tehtyä suoria sarjoja selkätreenissä, mutta illan rintatreeni olikin sitten erikoistekniikoita, pitkiä sarjoja sekä maksimi ykkönen. Jatkoin penkissä maksimi ykkösten tekemistä viime viikon kahden 160kg noston jälkeen. Tällä kertaa kokeilin 170kg mikä nousikin lopulta hyvin. Tämän jälkeen mietin tekisinkö lisää penkkiä vai jättäisinkö penkin tekemisen tähän. Lopulta päädyin tekemään 105kg painoilla kaksikymmentä toistoa vaikka pakoilla täyteen, mutta pakkoja ei lopulta tarvittu. Jaksoin nimittäin itse yksin kaksikymmentä toistoa ilman pakkoja ja auttamisia. Tämän jälkeen kokeilin vielä saada muutaman lisää, mutta en jaksanut tämän jälkeen enään yhtään toistoa. Voimat siis loppuivat ihan stoppiinsa kun olin saanut kaksikymmentä toistoa täyteen.

Penkin jälkeen tein vinopenkkiä smith-laitteessa missä tein hieman pidempiä yli kymmenen toiston sarjoja. En ihan kahtakymmentä mitä hain mutta jotain viittätoista ja kolmeatoista toistoa tuli tehtyä. Hain kyllä sitä kahtakymmentä toistoa mutta painoja oli vain liikaa eikä tuossa oikein toiminut pakkotoistot joten toistomäärä piti jättää johonkin viiteentoista tai seitsemääntoista. Tämän jälkeen tuli tehtyä vielä peck-deckiä missä käytin kolme kertaa kuusi tyyliä ja tein näitä kolme vai viisi sarjaa.

Aamun selkätreeni

  • Leuanveto
  • Kulmasoutu
  • Ylävipuvarsi
  • Ylätalja tanko kapea vastaote

Illan rintatreeni

  • Penkki
  • Vinopenkki smith
  • peck-deck

Tiistaina tuli hieman säädettyä ja kokeiltua mennä aikaisemmin kuntosalille

Tiistaina kokeilin epäonnistuneesti mennä kuntosalille heti töiden jälkeen. Tiesin tuon olevan huono suunnitelma, mutta eihän mitään voi tietää jos ei niin kokeile ensin. Minun oli meinaan tarkoitus mennä Salmisaareen treenaan suoraan töistä, mutta eipä siellä ollut mitään parkkipaikkoja kun pääsin sinne. Asia ei yllättänyt yhtään sillä viimeksi oli käytännössä sama tilanne ja tällöin oli ilta. Mihinkään maksullisiin parkkipaikkoihin en jaksanut viedä autoani ja yhdestä parkkipaikasta en ollut varma oliko se ilmainen ja miten sinne edes mennnään joten jätin sen välistä. No joka paikassa tuntuu olevan sama tilanne parkkipaikkojen suhteen ja siksi onkin vain parempi mennä kuntosalille jollain muulla kuin autolla. Aamulla ja myöhään iltaisin asia on hieman toinen mutta välillä sitä haluaisin mennä aikaisemminkin salille.

Sain kuitenkin lopulta tehtyä Länsiväylällä olkapäätreenin minne lopulta päädyin Salmisaaren koukkauksen jälkeen. Käytännössä puolituntia meni hukkaan mutta eipä tuo näkynyt treenissä mitenkään. Myöskään kuntosalilla ei ollut liikaa väkeä vaikka olinkin pari tuntia aikaisemmin kuin piti. Myöskään treenin aika ei vaikuttanut treeniin eli lopulta kaikki meni ihan hyvin vaikka tuntui sille, että kaikki meni päin v****a. Tämä oli kuitenkin opettavainen kerta minulle ja tiedän nyt mitä en tule tulevaisuudessa tekemään. Pitäisi kulkea julkisilla niin kuntosalille meneminen olisi paljon helpompaa töiden jälkeen. Tämä myös antaisi minulle enemmän mahdollisuuksia mille kuntosalille voisin mennä sillä se olisi kätevämpää.

Olkapäätreeni

  • Takaolkapäälaite
  • Yhden käden pystypunnerrus käsipainolla
  • Olankohautukset käsipainoilla
  • Vipunostot sivulle
  • VIpunostot takaolkapäille

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.