Parin lepopäivän jälkeen alkoi uusi viikko yhdellä treenillä

16.11.2016 - 12:06

Viikonloppuna tuli pidettyä kaksi täyttä välipäivää mitkä tulivat kyllä tarpeeseen. Olin meinaan aika puhki koko viikon ajan mikä alkoi tiistaiaamun maastavetotreenistä. Näin ollen viime viikolle tuli kolme täyttä lepopäivää keskiviikon, lauantain sekä sunnuntain muodossa. Näin ollen viikolta jäi vatsa- & kylkitreenitkin väliin, mutta ajattelin näin olevan parempi. Pelkkä keskiviikko ei riittänyt palautumaan alkuviikon treeneistä vaan olin vielä torstaina poikki.

Ainakin maanantaina palasin yhden treenin ohjelmaan

Tänään maanantaina tulin palanneeksi yhden treenin ohjelmaan ihan viime viikon takia. Olin aluksi suunnitellut tekeväni viikon jokaisen treenipäivän yhdellä treenilä, mutta jo tänään olen alkanut miettimään tekeväni ehkä huomisen tiistain sekä perjantain tuplatreeneinä. AInakin tulevan perjantain tulen tekemään tuplapäivänä jolloin vuorossa on jalat. Huominen tiistain on vielä harkinnassa, mutta luulisin tekeväni jotain viime viikkoisen tapaista. En tule tekemään identtistä treeniä viime tiistaiaamun kanssa, mutta lähelle jotain samaa. Lähinnä maastavetoa tulen tekemään, mutta miten tulee olemaan vielä arvoitus. Illalla on ainakin vuorossa selkätreeni soutu- sekä taljaliikkeillä.

Tänään hauis- & olkapäätreeni tuli tehtyä kolme plus kolme supersarjaa tyylillä mikä vaikutti vähältä kun päätin lopettaa treenin. Liikemäärä vain tuntui hieman pieneltä vaikka liikkeissä käytin jo hieman pienempiä painoja ja aloin olemaan jo aika poikki. Tähän saattoi vaikuttaa tuplatreenit jolloin olen saanut päivään enemmän tai sitten en kun näin jälkeen ajattelee. Tein monta kertaa kolme tai "vain" kaksi supersarjaa per treeni ja toisessa treenissä toiset samat jolloin yhteismääräksi tulee kolme plus kolme.

Tämän päivän treenin "erikoisuus" oli testata eneimmäistä kertaa arksavipareita eli etuvipunostoja jotka nostetaan suoraan linjaan ylös asti. Käytännössä käsi viedään kropan yli jolloin käden loppuasennossa käsi menee olkapään yli taaksepäin. Tämän kanssa supersarjana tein olankohautuksia käsipainoilla mitä en ole tehnyt kanssa pitkään aikaan kun olen kyseistä liikettä tehnyt lähinnä tangon kanssa.

Muutoin treenissä käytin aika paljon viimeaikoina käyttämiäni liikkeitä ja jätin hieman "vanhempia" tekeämättä. Tämä johtui ainakin treenin alussa siitä, että tänään oli maanantai ja vielä kello kahdeksan aikaan illalla väkeä oli paljon. Eipä mennyt kauaakaan niin väki alkoi löytää itseään jo pois. Lopettaessani ensimmäistä liikettä niin tämän jälkeen painoja / laitteita ja tankoja olikin jo paljon paremmin vapaana. Onneksi kuitenkin ajattelin ettei tänään ollut vähempää väkeä kun viime viikolla oli kanssa paljon väkeä ja ulkona oli syksyinen ilma. Ei siis syksyinen pimeä ja satoinen ilta vaikuttanut mihinkään kun kyseessä oli maanatai-ilta niin tietenkin kuntosalilla oli väkeä.

Hauis- & olkapäätreeni

  • Hauiskääntö z-tanko tiputussarja + Tuettu hauiskääntö käsipainolla scott x10
  • Pystypunnerrus käsipainoilla x10 + VIpunostot sivuille istuen x10
  • Hauiskääntö taljassa tangolla selkätuettuna vinopenkissä x10 + Hauiskääntö käsipainoilla x15
  • Arskaviparit x10 + Olankohautus käsipainoilla x10
  • Hauiskääntö z-tanko maaten vinopenkissä x10 + Hauiskääntö käsipainoilla maaten vinopenkissä x10
  • Pystysoutu kahva x10 + VIpunostot eteen tanko x10

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.