Olen nostanut aamun minuutin lankutuksen puoleen toista minuuttiin

24.05.2020 - 16:54

Olen nyt tehnyt lankutusta kolme viikkoa heti herättyäni. Ensimmäiset pari viikkoa menin yhden minuutin lankutuksella ja tälle kolmannelle viikolle nostin minuutin puoleen toista minuuttiin. Yhtenä aamuna tosin jätin lankutuksen noin minuuttiin ja 15 sekuntiin kun kroppani tärisi todella paljon ja teki mieli lopettaa. En nyt tiedä oliko suoraan 30 sekunnin nosto hyvä idea vai olisiki pitänyt tehdä se pikkuhiljaa. Toisaalta ensimmäisien viikkojen minuutti on ollut lähinnä minimi aika sillä useasta lankutus kesti 65 sekunnista - 70 sekuntiin ihan vain sen takia, että laitan kellon päälle ennekuin otan asennon. Tämän takia ensimmäinen sekunti tai jopa toinen sekunti ei vielä tarkoita sitä, että olen lankattanut kyseisen aikaa. Kellon ollessa 60 sekunnin kohdalla tämä ei tarkoita sitä, että olen lankuttanut 60 sekuntia.

Vaikka olenkin nyt lankuttanut kolme viikkoa heti herättyäni ja olen nyt nostanut minuutin puoleentoista minuuttiin niin tämä ei tarkoita sitä, että olisin kehittynyt lankutuksessa ihan niin paljoa. Kaikki tuntuu riippuvan siitä mitä olen tehnyt edellisenä iltana kuntosalilla sillä aamut ovat niin erilaisia. Mitään muuta muuttuvaa tekijää ei oikein ole kuin se mitä tai miten olen treenannut edellisenä iltana. Tietenkin kuinka paljon olen nukkunut yöllä ja kuinka virkeä olen herättyäni vaikuttavat asiaan, mutta eniten vaikuttaa edellisen illan treeni.

Alan edelleenkin tärisemään 30 sekunnin kohdalla ja välillä jopa jo 15 sekunnin kohdalla. Siitä huolimatta yritän pitää asennon normaalina ja olla katsomatta kelloa. Tuntuu sille, että mitä enemmän kelloa katson niin sitä enemmän alan tärisemään ja lankutus alkaa tuntumaan raskaammalle. Puolentoista minuutin lankutus tuntuu itselleni paljon raskaammalle kuin minuutin lankutus. Kummassakin tapauksessa oli kyseessä minuutti tai puolitoista minuuttia niin olen lankutuksen jälkeen vähän aikaa todella hengästynyt ja lankutus todellakin tuntuu koko kropassa.

Vatsani ympärysmitta on alkanut pienentymään sillä aikaa kun olen tehnyt lankutusta aamuisin heti herättyäni, mutta se ei ole ihan yksi selitteinen asia. Olen nimittäin tehnyt käytännössä jokaisen kuntosalitreenin päätteeksi yhden tai kaksi vatsalihasliikettä. Nämä liikkeet ovat ihan sattumanvaraisia ja myöskin sarja ja toistomäärät vaihtelevat päivän mukaan. Välillä saatan tehdä jotain tiettyä vatsaliikettä kolme kahdenkymmenen toiston sarja kun taas toisena päivänä vastaava voi olla viisi kahdenkymmenen toiston sarjaa. Se riippuu ihan siitä mitä liikettä olen tekemässä, kuinka hyvin se tuntuu menevän perille sekä missä kunnossa vatsalihakseni ovat. Jos tuntuu sille, että nyt ei ole järkevä tehdä enempää niin silloin teen vähemmän toistoja ja kun taas tuntuu hyvälle niin silloin teen enemmän toistoja.

Minun on ollut tarkoitus alkaa kuvaamaan aamun lankutuksiani sillä haluaisin nähdä lankutustekniikkani. Kuitenkin kun olen tehnyt lankutusta eteisessä niin siitä ei voi kuvata vaan minun pitäisi tehdä lankutus silloin olohuoneessa. Olohuoneessa on kuitenkin huonommat matot lankutusta ajatellen sillä ne lähtevät liikkumaan hyvinkin helposti jolloin lankutuksen tekniikka kärsii jos asentoa pitää alkaa korjaamaan keskenkaiken. Myöskin kamera ja muutoinkin kuvaamiseen tarvittavat välineet pitäisi olla melkein jo valmiina sillä niiden hakeminen aamulla lisää vain ylimääräistä työtä ja ajankäyttöä. Lankutus on nimittäin siitä hyvä ja helppo liike, että se on nopea ja helppo aloittaa minkä takia se tuleekin helposti tehtyä jos niin on päättänyt.

Suuret uutiset näkyi suomalaisissa medisoissa kuinka Topi Raitasella on vielä yksi mahdollisuus päästä Olympialaisiin vaikka tulokset ovat laskeneet kisa kisan jälkeen. Topi Raitasella tulokset ovat olleet laskussa jo kaksi vuotta mutta suomalainen media hehkuttaa Topi Raitasta. Miksi asia on näin? No toisaalta kun tässä on katsonut YLEN:n yleisurheilua vuosien ajan niin se ei yllätä. YLE:llä jaksetaan hehkuttaa suomalaista urheilua vaikka urheilija on tehnyt ennätyksensä viisi vuotta sitten ja nykyinen tuloskunto on kaukana siitä. Silloin viisi vuotisella tuloksella oltaisiin oltu komeasti finaalissa. Mitä järkeä jostain viiden tai kahden vuoden takaisista tuloksista on jos niitä ei pystytä tekemään silloin kun tuloksia pitäisi pystyä tekemään?

Tuli äsken vastaan Jesse Pynnösen video koskien Suomessa rajoitetaan urheilijoiden oikeuksia niin on pakko tuo jakaa myös tänne. Ei ei ole sinällään mitään uutta Suomessa että kartellia harjoitetaan ja urheilijoiden oikeuksia rajoitetaan kun sitä on tapahtunut aina. Suomalaisesta kartellista on hyviä esimerkkejä kuten Veikkaus, Alko sekä SM-liiga.  Ei suomalaista kateutta vain voita mikään ja varsinkaan kun kyseessä on raha. Suomessa raha on niin paha kateuden aihe mistä aina myöskin uutisoidaan isosti aina kerran vuodessa kun verotiedot julkaistaan. Silloin kateelliset suomalaiset pääsevät kahdetimaan ja vertailemaan tulojansa.

Suomalaisella medialla on aina omat kultapoikansa ja tyttönsä. Jääkiekon puolelta he ovat Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Kasper Kapanen joiden tulokset ja saavutukset eivät yllä mainitsemisen arvoisiksi. Sitten puolestaan Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Juuse Saros, Miro Heiskanen, Esa Lindel & Roope Hintzin tapaiset pelaajat pelaavat omaan rooliinsa nähden loistavasti ja pärjäävät NHL:ssä muiden tähtien tavoin. Kuitenkin media hehkuttaa vain näitä pelaajia jotka eivät NHL:ssä vain pärjää. Samaa voi sanoa monesta muusta urheilijasta eri lajeissa eli he ketkä eivät oikeasti pärjää niin heitä hehkutaan kuten Topi Raitanen.

Oli todella huvittava nähdä mutta ei mitenkään yllättävää että kun Oliver Helander sitten sai sen yhden heiton onnistumaan heikkotasoisessa keihäskisassa niin häntä juhlitaan suurmestaria. Oliver Helander "pelasti" Suomen EM-kisat tuohon ei voi sanoa kuin että ei huoh. Toiset taas puolestaan sanovat että EM-kisat menivät todella hyvin vaikka sieltä yksi pronssi tulikin sillä Suomi sai 12 pistesijaa eli 12 urheilijaa pääsi kahdeksan parhaan joukkoon.

Jani Tanskanen on päässyt taas huutelemaan ja näyttämään että määrä on laatu, laatu on määrä. Jani Tanskasen tyyli millä hän tuo itseään esille on määrä. Enemmän urheilijoita on laatua. Niin on nyt EM-kisoissa ja niin oli viime vuonna MM-kisoissa. Määrää sillä määrä on laatu, laatu on määrä. Suomalaisen urheilun ja yleisurheilun taso on maailmanlaajuisesti heikko mutta siitä huolimatta Jani Tanskanen huutelee kuinka EM-kisojen joukkue suurin ikinä sillä määrä on laatu, laatu on määrä.