Normaalimpaa selkätreeniä ja yritin maastavedossa uutta ennätyspainoa

16.11.2016 - 12:06

Tänään treeni meni normaalimpaan tapaan ilman mitään suurempia ihmeellisyyksiä. OIkeastaan tein kaikki muut liikkeet normaalina paitsi ylätaljan kapealla kahvalla jossa tein korotus- & tiputussarjan. Maastavedossa kokeilin tänään uutta ennätyspainoa 250kg, mutta sain sen vain nostettua hieman polven alapuoelle. 220kg nousi tänään suhteellisen kevyenoloisesti joten päätin kokeilla 250kg vaikka periaatteessa tiesin ettei se onnistu. Kun on hieman kipeä / flunssassa niin tällöin ei pitäisi nousta mitkään ennätykset tai sitten ennätyksen pitäisi olla oikeasti korkeampi. Sain kuitenkin ensikosketuksia 250kg painoihin ja sain sen sentään maastanostettua. Tuon yrityksen jälkeen vaihdoin maastaveto tyylin sumo maastavetoon ja jatkoin tekemistä 180kg painoilla joilla tein kolme viiden toiston sarjaa.

Tämän jälkeen ajattelin jatkaa treeniä t-soudulla, mutta tulin toisiin ajatuksiin kun aloin miettimään, että olen tehnyt viime aikoina useasti t-soutua. Ajattelin tehdä pitkästä aikaa normaalia kulmasoutua tangolla, mutta aloitinkin tekemään uudempaa variaatiota eli kulmasoutua maasta suoralla selällä. Olen vain kerran aikaisemmin tehnyt kyseistä liikettä niin halusin yrittää liikettä uudestaan. Tällä kertaa laitoin tangoon enemmän painoja kuin viimeksi ja tämä tarkoitti vain sitä, että selkä alkoi nousemaan enemmän. Painoja oli tässä tapauksessa hieman liikaa, mutta halusin nyt yrittää isommilla painoilla liikkeen tekemistä.

Tämän jälkeen liike pysyi samana, mutta variaatio vaihtui käsipainoilla tehtyyn kulmasoutu käsipainoilla kääntäen vinopenkissä. Tänään myöskin huomasin sen, että olen muutamana viime kertana tehnyt liikettä liian pystyasennossa. Minulla on ollut siis vinopenkki yhden asennon liikaa ylhäällä jolloin teko kulma on ollut hieman liian ylhäällä. Huomasin samalla, että saan liikkeestä enemmän irti kun pidän pienen pidon ylhäällä jolloin saan eväkkäille venytyksen. Tällöin sain vain liikkeeseen paremman tuntuman mikä myöskin samalla tarkoitti, että painot kyseisessä liikkeessä pitää olla hyvä eikä liian isot jotta pieni pito ylhäällä onnistuu.

Tämän jälkeen seurasikin päivän ensimmäinen ja viimeinen erikoissetti kun tein ylätaljan kapealla kahvalla viiden kilon nousuilla aina niin pitkälle kun sain tehtyä kahdeksan toistoa. Tämän jälkeen palasin lähtö painoihin kymmenen kilon tiputuksilla ja toistomäärä pystyi samana. Tässä minua auttoi se, että minulla oli varmistaja kuka auttoi minulle toistot täyteen asti joten sain loppuun saakka vietyjä toistoja eikä toistot jääneet vajaiksi mikä on yleistä kun yksin tekee tälläisiä.

Tämän jälkeen vuorossa oli vielä alatalja leveällä otteella sekä vaakasoutu mitä tein pitkästä aikaa normaalilla kahden käden tyylillä ja kapeammalla otteella. Tämä oli ihan suunniteltu asia sillä sain nyt kolme viimeistä liikettä kapealla otteella, leveällä otteella sekä kapealla otteella. Joskus alkuvuosina en edes miettinyt tälläisiä asioita vaan taljat tyli tehtyä ihan summamutikassa, mutta olen jo pidempään alkanut miettimään taljoja tehdessä mitä olen tehnyt ja mitä tulen tekemään jotta saan kohdistettua liikkeet eri kohtaan selkää.

Selkätreeni

  • Maastaveto 100kg x5, 140kg x3, 180kg x1, 220kg x1
  • Sumo maastaveto 180kg 3x5
  • Kulmasoutu maasta suoralla selällä 100kg 3x10
  • Kulmasoutu käsipainoilla kääntäen vinopenkissä 20kg 3x10
  • Ylätalja kapea 5kg korotus & 10kg tiptussarja 8 toistoa 30kg -> 70kg -> 30kg
  • Alatalja leveä 80kg 3x10
  • Vaakasoutu 100kg 3x10

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.