Kyykkyä ja jalkaprässiä sekä olen jatkanut Xbox 360 pelaamista pitkästä aikaa

22.11.2016 - 16:27

Innostuin taas vaihteeksi pelaamaan Xbox 360:sta muutamia viikkoa sitten käydessäni Vammalassa ja samalla reissulla otin koneen mukaani Espooseen. Ajattelin jos sitä vaikka jaksaisi alkaa taas pelaamaan enemmän sillä ainakin konsoli pelaaminen on jäänyt vähäisille ajoille. Enemmänkin olen pelannut pc:llä mitä nyt olen pelannut vaikka kesän jälkeen koko peleilu on hieman jäänyt taas vähemmälle. Olen tässä jo pidempään miettinyt uuden Xbox Onen sekä Playstation 4 hankkimista ja melkein jo viime vuoden Black fridayna Xbox Onen ostinkin. Lopulta päädyin siihen tulokseen etten sitä niinkään pelaisi joten miksi sen sitten ostaisin? Uusi Tomb Raider ilmestyi lopulta myöskin pc:lle sekä myöskin Remedyn Quantum Break jotka olivat pelejä joiden takia olin miettinyt Xbox Onen ostamista. Playstation 4 puolella on vielä Uncharted 4 minkä puolesta voisin Playstation 4 Pro:n hommata sillä pidin alkuperäisestä trilogiasta mikä oli samalla melkein ainoita pelejä joita olen Playstation 3:lle ostanut.

Muutamia viikkoja sitten aloin jostain syystä kokeilemaan uudestaan Red Dead Redemption Xbox 360:llä. Ajatus tuli ilmeisestikkin siitä, että silloin oli vahvoja huhuja Red Dead Redemption 2 tulemisesta mitkä jälkeen päin sitten varmistettiin. Aloitin pelamaan Red Dead Redemption ihan alusta sillä viime kerrasta oli niin paljon aikaa etten muistanut juonesta mitään enkä näppäimistä. Tämän takia aloitin pelin alusta, että pääsin mukaan juoneen sekä sain opeteltua alun tutorialit. Eikä se nyt niin paha ollut "tuhota" 25% pelaamista kun en hirveästi siitä muistanut mitään ja nyt muutama viikko tuosta pääsin pelin päätarinan läpi. Pelasin suurinpiirtein yhden tai kaksi tehtävää kerralla per päivä oli ne sitten sivutehtäviä tai päätehtäviä ja tuo oli ihan hyvä tahti. Välillä sitten tuli pelattua hieman pidempään ja välillä hieman vähemmän. Vaikka pelasinkin pääjuonen läpi niin tämän johdosta minulle jäi vielä toiset 50% peliä jäljelle, mutta päätin nyt vaihtaa Dishonored peliin.

Dishonored pelissä tein saman minkä tein Red Dead Redemption kanssa eli aloitin pelin alusta. Dishonored kohdalla tilanne oli hieman eri kuin Red Dead Redemption siinä mielessä, että olin pelannut Dishonored vieläkin vähemmän. Sinällään Dishonored pelin valinta oli samankaltainen kuin Red Dead Redemption kanssa eli jatko-osa. Dishonoredista ilmestyi juurikin jatko-osa minkä ostamista olen miettinyt niin ajattelin nyt aluksi pelata ensimmäisen osan läpi ennekuin hommaan jatko-osan. En edes ole vielä varma mille laitteelle tulen ostamaan Dishonored 2 pelin mutta tällä hetkellä ainoa vaihtoehto on pc millä on ollut ongelmia. Tuntuu nykytrendillä vain menevän siten, että kun pelistä tulee konsoli sekä pc versio niin pc versio on kehno tai puutteellinen. Tällä hetkellä Dishonored 2 ei kuulemma toimi pc:llä hyvin ellei omista ihan uusinta Nvidian laitteistoa. Varsinkin omalla kohdallani GTX 970 näytönohjaimen kanssa on ollut suuriakin käytettävyys ongelmia pelin toimivuuden kannalta sulavasti. Voi olla, että tähän on tullut jo päivityksiä näytönohjainten ajurien kohdalta tai pelin puolelta.

Itseäni ei haittaa yhtään pelata vielä Xbox 360:llä sillä itselläni löytyy vielä hyviäkin pelejä jotka ovat jääneet kesken enemmän tai vähemmän. Sitten kun ei omista 4K televisiota niin uuden Xbox One S:n tai Playstation 4 Pro:n hankinta arvelluttaa entistäkin enemmän. 4K television ostamista taas ongelmoittaa uusi HDR-tekniikka mikä taitaa olla vielä hakusessa. Näin olen ainakin ymmärtänyt että Xbox One S tukee toista HDR tekniikkaa eli television pitää olla sellainen mikä tukee juuri tätä HDR-tekniikkaa ei jotain toista. Kannattaa siis olla tarkkana näissä asioissa sillä jos laitteessa lukee HDR ja televisiossa lukee HDR niin tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että ne toimisivat keskenään.

Melkein pari tuntia kyykkyä sekä jalkaprässiä

Lauantaina parin tunnin jalkatreeni ja mitä siinä ajassa ehti tekemään? Kyykkyä ja jalkaprässiä eikä sitten oikein muuta. No pohkeita tuli tehtyä muutama sarja smith-laitteessa sekä siinä sivussa "maatangolla" kyykkyä. En oikein tiedä mihin se aika vain meni. Sarjamäärät ainakin kyykyssä olivat kohdillaan ja tämän johdosta tarvitsi pitää myöskin taukoja. Tämän lisäksi jalkatreeni tuli tehtyä kaksistaan eli tuokin saattoi viedä jotain aikaa vaikka melkein heti toinen alkoi tekemään kun toinen päätti sarjansa. Ei niissä tauoissa nyt niin kauaa kai mennyt? Itse tuli puuskutettua sarjojen välissä ja otin kaiken maksimaalisen palautumisajan mutta en mielestäni mitään extra pitkiä taukoja pitänyt. Tarvittavan mikä tällä kertaa oli kuitenkin hieman "normaalia" pidempi jos edes mitään normaalia on?

Kyykky tuli aloitettua pause eli pysäytyskyykyillä joita tuli tehtyä joku neljä sarjaa. Ensimmäiset sarjat tuntuivat vielä jaloissakin ihan kamalalle ja ajattelin samalla tuleeko tästä edes mitään? Kuitenkin kun sain sarjoja alle niin ajat ilmeisesti alkoivat lämpenemään ja sitä kautta kivut poistuivat. Aluksi 60kg painoilla yksi sarja mitä seurasi pari sarjaa 90kg ja viimeinen pysäytyssarja 110kg painoilla. Kaikki pysäytyssarjat tuli tehtyä kymmenen toiston sarjoilla mitä seurasi sitten painojen korotus ja tämän jälkeen vähennys. Tein tuossa välissä 130kg painoilla yhden kymmenen toiston sarjan ja 150kg jälkeen jonkin viiden - seitsemän toiston sarjan. 150kg painoilla tuli tehtyä yksi kolmen toiston setti ja yksi yhden toiston epätoivoinen yritys toistaa tuota kolmea toistoa. Loppuun tuli tehtyä vielä pari kahdenkymmen toiston sarjaa 100kg painoilla joista ensimmäisessä taisin tehdä kaksikymmentä kaksi.

Kyykyn jälkeen tuli tehtyä jalkaprässiä 300kg painoilla siten, että tein tein jotain viidentoista toiston sarjan ja kahdenkymmen viiden toiston sarjan. Teinko alkuun jonkun kymmenen toiston sarjan? En muista tarkkaan eikä se paljon haittaa vaikka ei muista mitä sitä tuli tehtyä. Loppuun tein tiputussarjan 300kg:sta 100kg asti poistaen 25kg kiekkoa lennosta. Aloitin sarjan kymmenen toiston sarjalla minkä jälkeen levyjä alettiin ottaan lennosta suoraan toistoja laskematta kunnes pääsin 100kg asti. 100kg:lla tein loppuun saakka jopa nytkytyksiä niin kauan ettei jalat vain meinannut nousta enään.

Jalkatreeni meni ainakin perille sillä treenin aikana tuli huonompi olo sekä treenin jälkeen illalla kotona jalkoja hieman särki. Olo alkoi huononemaan hieman kyykyn aikana mutta varsinaisesti heikompi olo tuli jalkaprässin jälkeeen. Jokaisen sarjan jälkeen olo tuntui olevan huono kunnes alkoi tekemään sarjaa. Aina kun tein sarjaa oli parempi olo mutta hieman sarjan jälkeen olo oli huonompi. Olo kuitenkin helpotti jo siinä vaiheessa kun olin tekemässä pohkeita smith-laitteessa eli illalla oli vain jalkojen särkyä eikä huonommasta olotilasta ollut merkkiäkään. Ainakin siis tämä jalkatreeni meni perille ja taisi olla viikon toinen treeni rintatreenin lisäksi mikä tuntui menevän hyvin. No okei. Käsitreeni meni hyvin perille kanssa mutta se on minulle joka viikkoista niin tätä en sinällään huomioi. Toiset lihasryhmät ovat asia erikseen sillä ne eroavat enemmän kuin käsitreeni toisistaan. Tämän johdosta lihaksiin ja treeniin ei saa aina samanlaista kun yrittää hakea erilaista.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.