Kevyt ruokavalio ja raskas treeni ei ole hyvä yhdistelmä

16.11.2016 - 12:06

Juuri päästyäni tänään työpaikan parkkipaikalta puhelimeni piippasi ja viitsin kaivaa sen taskusta. Postista tuli tekstiviesti, että mass.fi tilaukseni on noudettavissa ja päätin samalla poiketa suoraan postiin. Tilauksen pakkaus oli vähän pienempi mitä kuvittelin ja painoikin jonkin verran sisältönä ollessa 9kg proteiinia. Minun tämän hetkiset palautus sekä lisäproteiinit ovat pikkuhiljaa vähentenyyt joten nyt oli aika lisätä varastoja. Tilasin Mass Whey:tä lisäproteiiniksi ennen treeniä otettavaksi sekä palautusjuomaksi Mass Recoveryä. Edellinen 5kg 'tynnyri' Recoveryä on riittänyt todella pitkään joten hinta / laatu on kohdillaan esimerkiksi verrattuna Fastin noin kolmen kympin 900g - 1100g pusseihin joita olen aikaisemmin käyttänyt.

Söin tänään kokopäivän aika kevyesti jonka huomasin heti kuntosalilla. Aloitin tämän päivän kuntosalitreenin maastavedolla mikä on yksi raskaimpia liikkeitä. Tein tänään pitkästä aikaa kymmenen toiston sarjoja joita en ole tottunut tekemään jonka seurauksena olin ihan puhki lopetettuani maastavedon kolmen sarjan jälkeen. Loppu treenin yritin tehdä vain niin hyvin kun jaksoin ja loppua kohden puhti alkoi todella olla loppu. Onneksi tässä tulee nyt ainakin pari päivää väliä treenistä. Seuraava treeni on joko sunnuntain kuntosali jos ehdin menemään tai sitten maanantai aamun hallijuoksu mitä olen ajatellut.

Selkätreeni
  • Maastaveto 3x10 140kg
  • Kulmasoutu käsipainolla 3x10 35kg
  • Supersarja shotgun row 3x10 13.75kg + yhden käden ylätalja polvilteen 3x10 13.75kg
  • Ylätalja taakse 1x10 50kg, 3x10 60kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.