Jalkatreeniä pitkillä kyykky sarjoilla ja selkätreeniä Salmisaaressa

16.11.2016 - 12:06

Keskviikkona kuten myös torstaina jätin aamulenkit väliin ja kävin "vain" illalla tekemässä kuntosalilla treenin. Keskiviikon aamulenkin väliin jättäminen oli ihan tietoinen ja pidemmän päälle suunniteltu asia mutta torstain aamulenkin väliin jättämisen päätös syntyi vasta yöllä. Keskiviikolle minulle oli suunnitelmissa treenata jalkatreeni. Tämän pohjalta ajattelin olla parempi menemättä aamulla juoksemaan ja säästää jalkoja iltaa varten. Torstain aamulenkkiä mietin kyllä keskiviikon jalkatreenin jälkeen moneen kertaan. Mietin kumpaakin asiaa moneen kertaa eli menenkö vai onko parempi jättää väliin? Loppujenlopuksi päädyin aluksi päätökseen mennä aamulla juoksemaan. Kuitenkin yöllä heräsin sattumoisin wc:ssä käyntiin ja siinä samalla sitten päätin jättää aamulenkin väliin. Yöllä jaloissa vain tuntui sille että on parempi jättää väliin. Tuo päätös oli lopulta hyvä sillä huomasin aamulla jalkojen olleen siinä kunnossa ettei olisi hyvä ollut mennä juoksemaan. Saa nyt nähdä mitä teen perjantain kanssa. Menenkö aamulenkille vai jätänkö väliin. Pari viikkoa sitten kävin joka arkipäivä juoksemassa. Viimeviikolla kävin kolme kertaa aamulenkillä ja tällä viikolla olen käynyt ennen perjantaita kaksi kertaa. 

Dieettiä on kuitenkin tässä vielä hieman yli parisen viikkoa jäljellä. EI tässä sinällään mikään pakko ole niin ahkerasti takoa treenejä sillä ruokailu tekee dieetin tehtävän. Sen olen kyllä huomannut että ruokailu tekee ne mahdolliset ihmeet ja muutokset ei se kamala treenimäärä. Tämän takia en ota mitään paniikkia aamulenkkien väliin jättämisien kanssa. Vielä pari vuotta sitten olisin mennyt vaikka väkipakolla juoksemaan olin sitten missä kunnossa vain. Nyt kuitenkin kun päivä kohtainen hiilarien määrä on muutenkin alhainen niin en halua väsyttää kuitenkaan itseäni ihan loppuun. On sinne kuntosalillekin parempi mennä kun tietää jaksavansa tehdä edes jotain sillä olen jo alkanut huomaamaan pieniä väsymyksiä varsinkin pidempiä sarjoja tehdessä.

Keskiviikkona jalkatreeni pääpaino kyykyssä

Täytyy kyllä sanoa, että keskiviikon jalkatreenin voimat meni kyllä kyykkyyn. Kyykyn jälkeen jalkojani särki enkä muutenkaan jaksanut oikein mitään tehdä kunnolla. Kyykyn jälkeen muihin liikkeisiin sai laittaa aika kevyesti painoja jotta sain tehtyä toistot oikealla lihaksella. En kuitenkaan halunnut alkaa runttaamaan vaan otin ne pienemmät painot millä yritin tehdä edes jotain. Kyykkyä tuli tehtyä tällä kertaa 95kg painoilla millä sain tehtyä yhden kahdenkymmenen toiston sarjan sekä kolme viidentoista toiston sarjaa minkä jälkeen olin siis puhki ja väsynyt.

Oliko tämä nyt kolmas vai neljäs kerta kun aloitin jalkatreenin kahdenkymmenen toiston kyykky sarjalla. Saa nyt nähdä tulenko vaihtamaan tyyliä vai jatkanko vielä samaa sillä tuo tyyli on syönyt muita jalkaliikkeitä paljon. Tietenkin se miten olen olen jatkanut tuon ensimmäisen kunnon sarjan jälkeen on vaihtunut. Aluksi tein "vain" kymmenen toiston sarjoja kun parin viime kerralla olen alkanut tekemään vähintään kymmenen toiston sarjoja. Ehkä juuri nuo vähintään kymmenen toiston sarjojen takominen on se väsyttävä tekijä eikä pelkästään tuo yksinäinen kaksikymppinen.

Jalkatreeni

  • Kyykky
  • Bulgarialainen askelkyykky käsipainoilla
  • Vaakahack-kyykky
  • Takareidet maaten
  • Pohkeet seisten

Tostaina selkätreeni Salmisaaressa

Torstaina päädyin lopulta parin - kolmen kuukauden suunnittelun jälkeen Salmisaareen tekemään selkätreenin. Kauan tuotakin olen suunnitellut mutta en ole vain jaksanut lähteä Salmisaareen treenaamaan. Käytännössä halusin mennä yhden Hammer strength selkälaitteen takia tekemään Salmisaareen selkätreenin. Se hyvä puoli on tuossa että on mahdollisuus käydä eri kuntosaleilla treenaamassa. Jos jollain toisella kuntosalilla on jokin erilainen laite kuin toisaalla niin sitä voi mennä tekemään sinne missä se on.

Käytännössä tiesin torstain selkätreenistä yhden asian tai siis olin suunnitellut vain yhden asian ja päättänyt toisen asian. Olin suunnitellut tekeväni tuota yhtä Hammer Strength selkälaitetta onko se sitten joku ylätaljalaite? Muutamia kertoja olen tuota aikaisemmin tehnyt Salmisaaressa ja olen tykästynyt tuohon kyseiseen laitteeseen todella paljon. Olen vain huomannut saavani tällä laitteella hyvän tuntuman selkään ja toistot tuntumaan hyvin selässä. Tämä oli käytännössä ainoa syy miksi lähdin torstaina treenaamaan Salmisaareen selkätreeniä.

Toinen asia minkä olin päättänyt oli jättää maastaveto väliin. Tähän vaikutti käytännössä kaksi asiaa. Ensimmäinen oli se, että viimeksi kun tein Salmisaaressa maastavetoa sain selän kipeäksi. En tiedä johtuiko se lattian pehmeistä pehmusteista vain teinkö kyseisellä kerralla vain huonolla tekniikalla. Omasta mielestäni tanko pomppi liikaa lattian pehmeällä pehmusteella minkä johdosta päättelin lattian vaikuttaneen selän kuntoon. Toinen asia mikä vaikutti maastavedon väliin jättämiselle oli vain se, että halusin nyt keskittyä muihin liikkeisiin ja saada tätä kautta paremmin aikaa muihinkin liikkeisiin.

Selkätreeni

  • Kulmasoutu leveäote ylemmäs
  • Kulmasoutu vastaote
  • Ylätaljalaite
  • Vaakasoutu
  • Alatalja
  • Ylätalja leveä

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.