Huomenna jatkuu treenaaminen yli viikon jälkeen ja olin väärässä iRacingin rookie-sarjoista roadissa.

16.11.2016 - 12:06

Huomenna on se päivä jolloin palaan treenaamaan. Olen viimeksi treenannut viime tiistaina joten vähän minulla on nyt vähän yli viikon paussi. Pitää ottaa parit ensimmäiset treenit hiukan kevyemmin sillä kunto ei ole vielä 100%, mutta kokoajan parempaan päin. Tällä viikolla jatkuu kuntosalitreenit, mutta juoksemisen jatkuu ensiviikolla kevyillä treeneillä sekä hallissa, jotta saan kulutettua juoksukortin kerrat loppuun. Pihalla olisi hyvät ilmat ja kelit juosta, mutta kortin juoksukerrat on parempi juosta loppuun mahdollisimman pian. Tein heti virheen ostaessani 2x10 juoksukorttia, mutta ajattelin ostaa samalla heti 2 jotta kertoja on sitten varastossa. Talven ja huonojen kelien jäädessä todella vähäisiksi yksi kymmpikortti olisi riittänyt vallanmainiosti. No tästä tuli hyvä oppi ja kortin olisi voinut ottaa jo joulukuun puolella eli seuraavalla kerralla on viisaampi hommata kymppi kerrallaan.

Eilen tuli pelattua iRacingiä 3 kisaa ja kun kirjoittelin ovaali rookie sarjassa rytisevän ja road-puolella ei niin olin väärässä. Autoja joko spinnasi eteen tai sitten vain tultiin päälle ja jopa heti lähdössä. En kyllä ole enään rookiessa ajamassa kisoja, koska ei siellä oikein muutakuin pelti rytise. Jos pystyy selviytymään pari ensimmäistä kierrosta ehjänä niin sijoitus tulee olemaan hyvä sillä yleensä kärkikuski menee menojaan 2-4 sijat ovat reilusti karussa 5 eteenpäin sijalla olevaa eli paras väli olisi keskivaiheilla jossa on tilaa molempiin suuntiin. Tämä mahdollistaa rauhallisen ajon ja sitä kautta nousevan safe rankin, mutta laskevan iRatingin. Tällä hetkellä safe rank on minulle tärkeämpi jotta lisenssi nousisi C:hen ja pääsisi ajamaan jo kunnon sarjoissa. Olen ajatellut vasta keskittyä sarjoihin lisenssin ollessa c.

Iracingissä sarjat kestävät yleensä 12 viikkoa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Viikko alkaa tiistaina ja päättyy maanantaina. Radat vaihtuvat viikottain ja rookie-sarjoissa ajetaan 2 - 4 rataa kun yleensä jokaisella viikolla on eri rata tai sitten jotain rataa ajetaan pariin kertaan. Kilpailun kestot riippuvat radan pituudesta, sarjasta, onko kyseessä ovaali vai road sekä onko kierros- vai aikatyyppinen kisa. Rookiessa road kisat ovat 10 - 15 kierroksen kisoja ja ovaalit 20 tai 40 kierroksen kisoja ja kestävät suurinpiirtein vartin. D-lisenssin kisat ovat vähän pidempiä ja sitten C, B, A ja pro-kisan pituudet voivat olla jopa tunteja. Aika-ajoin on myös erikoiskisoja jotka ovat normaaleja pidempiä. Kausi katsotaan "läpiajetuksi" kun on ajanut kahdeksan kisaa ja tästä saa sitten pienen hyvityksen. Tämä ei koske rookie-sarjoja.

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.