Halusin kovan treenin joten se tarkoitti pyramiidisarjoja sekä tiputussarjoja

16.11.2016 - 12:06

Olin ajatellut tänään tekeväni treenin jolla saan kropan tyhjäksi. Se mitä loppujenlopuksi tein ei ollut ihan alkuperäinen suunnitelma. Ajattelin yhdistellä normaaleita sarjoja, pyramiidisarjoja sekä korotus ja tiputussarjoja sekaisin. Päädyin kuitenkin tekemään melkein saman treenin kuin pariviikkoa sitten perjantaina. Jokainen liike aluksi 3 portaan pyramiidisarjana jonka jälkeen pieni huili ja sen jälkeen samoilla painoilla tiputussarja. Toistot määrät olivat jälleen kahdeksan toistoa minkä olen todennut hyväksi. Kymmenen toiston sarjat olisivat jo vähän liikaa jolloin pyramiidin yhteistoistot nousisivat kymmenellä. Myöskin kahdeksan toiston nosto kymmeneen tarkoittaisi painojen vähentämistä osassa liikkeitä.

[[{"fid":"199","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"300","width":"400","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Eilinen selkätreeni varmasti vaikutti tämän päivän treenin. Luulisin etten ollut palautunut ihan kunnolla eilisestä ja tähän myös vaikutti unen jäädessä vajaaksi. Minun oli tarkoitus mennä aikaisemmin nukkumaan mitä menin ja tämän vuoksi nukkuminen jäi seitsemään tuntiin. Seitsemän tuntia oli tässä tapauksessa vähän ja olisin tarvinnut vähintään kahdeksan tuntia unta. Onneksi huomenna voi pitää täydellisen välipäivän ja saada hyvin lepoa. Juuri palautumisen takia mietin vähän erilaista treeniä mitä tein ja olisi ollut parempi tehdä osa liikkeistä normaalisti 3x10 toistoa. Meinasinkin aloittaa treenin 3x10 toiston sarjoilla pystypunnerruksella, mutta teinkin suoraan pyramiidisarjana ja se oli sen jälkeen menoa. Saa nyt nähdä miten palaudun tämän treenin jälkeen, mutta onneksi seuraava treeni tulee olemaan sunnuntaina.

Tänään olkapäätreeneissä tuli hyvää kipua olkapäihin ja hauis puolestaan meni samalla tavalla kuin viimeksikin eli kädet alkoivat kramppaamaan ensimmäisen liikeen jälkeen. Sanoisin olkapääliiikkeiden menneen tänään paremmin ja hauisliikkeissä taisin vähän tehdä väärillä painoilla. Olkapääliikkeissä onnistui painojen valinta nappiin joka liikkeesä kun hauiksen puolella painojen valinta taisi osua nappiin vain ensimmäisessä liikkeessä. Tai ehkä ensimmäiseen hauisliikkeeseen kului vain käsien voimat.

Olkapää & hauis

  • Pystypunnerrus pyramidsarja 20kg x8, 25kg x8, 30kg x8, 25 x8, 20kg x8 + tiputussarja 30kg x8, 25kg x8, 20kg x8
  • Hauiskääntö istuen 7,5kg x8, 10kg x8, 12,5kg x8, 10kg x8, 7,5kg x8 + tiputussarja 12,5kg x8, 10kg x8, 7,5kg x8
  • Vipunostot sivuille pyramidsarja 7,5kg x8, 10kg x8, 12,5kg x8, 10kg x8, 7,5kg x8 + tiputussarja 12,5kg x8, 10kg x8, 7,5kg x8
  • Vipunostot eteen vasara 7,5kg x8, 10kg x8, 12,5kg x8, 10kg x8, 7,5kg x8 + tiputussarja 12,5kg x8, 10kg x8, 7,5kg x8
  • Hauiskääntö z-tanko 17,5kg x8, 22,5kg x8, 27,5kg x8, 22,5kg x8, 17,5kg x8 + tiputussarja 27,5kg x8, 22,5kg x8, 17,5kg x8
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla 10kg x8, 15kg x8, 20kg x8, 15kg x8, 10kg x8 + tiputussarja 20kg x8, 15kg x8, 10kg x8
  • Hauis ristitaljassa 30kg x8, 40kg x8, 50kg x8, 40kg x8, 30kg x8 + tiputussarja 50kg x8, 40kg x8, 30kg x8
  • Vipunostot takaolkapäille 2,5kg x8, 5kg x8, 7,5kg x8, 5kg x8, 2,5kg x8 + tiputussarja 7,5kg x8, 5kg x8, 2,5kg x8

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.