Alfred Hitchcock elokuva projekti päätökseen

16.11.2016 - 12:06

Minulla hieman venyi Alfred Hitchcock elokuvien katsominen, mutta sain ”projektin” päätökseen toissa viikonloppuna. Ostin aikoinaan Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection britti Amazonin Black Friday tarjouksista vuonna 2012 ja hieman tuon jälkeen kolmen elokuvan Alfred Hitchcock Collection. Boxin saatuani taisin alkaa katsomaan elokuvia hyvinkin nopeasti ja ahkerasti. Tällöin siis elettiin joulukuuta 2012.

Aikoinaan mietin pitkään, mutta lopulta en raskinut ostaa Alfred Hitchcock: The Masterpiece Collection - Limited Edition. Mietin asiaa jonkin aikaa, mutta lopulta tulin siihen tulokseen etten vain raaskinut ostaa tuota kyseistä boxia ja ajattelin odottaa alesta jotain. Loppujenlopuksi päädyin siten ostamaan hieman karsitumman The Masterpiece Collectionin jonka ero Limited versioon oli laatikon ulkoasu sekä North by Northwestin puuttuminen. Tuo North by Northwestin puuttuminen ei sinällään haitannut kun ajattelin sen ostaa jälkeenpäin.

Olin tuona vuonna lukenut Sandra Brownin kirjan Nopeita leikkauksia missä oli paljon viitteitä Strangers on a Train elokuvaan. Tämän johdosta kun olin ostamassa North by Northwestia niin Alfred Hitchcock Collection tuli vastaan ja huomasin kyseisen boxin sisältävän Strangers on a Train. Tämä helpotti sitten ostamista sillä sain pari elokuvaa samassa boxissa mitä hain.

[[{"fid":"548","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection","title":"Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection","height":1285,"width":1500,"class":"media-element file-default"}}]]

Aloitin Alfred Hitchcock elokuvien katselemisen The Masterpiece Collectionilla josta katsoin elokuvia ihan järjestyksessä ja johonkin väliin katsoin pienemmän Collection boxin pari elokuvaa. Kuitenkin syystä tai toisesta katseleminen jäi Psycho elokuvan jälkeen ja vasta noin kuukausi sitten jatkoin elokuvien katsomista Linnut (The Birds) sekä Marnie elokuvilla. Viikko ennen kesälomani alkamista päätin viikonloppuna katsoa loput Alfred Hitchcock elokuvat loppuun. Sain tämän projektin hyvin päätökseen ja näin ollen sain katseltua molemmat Alfred Hitchcock boxit.

Kun ostin vuoden 2012 loppupuolella Alfred Hitchcock blu-ray boxit niin tätä ennen en ollut tainnut nähdä kuin North by Northwestin Alfred Hitchcock elokuvista. Minulla oli siis monia aukkoja sivistyksessä kuten Psycho, Rear Window ja Vertigo. En tiedä miksi näin oli käynyt mutta olen nyt viimeaikoina muutenkin paikannut tämänkaltaisia aukkoja katsomalla mm. Sopranosta ja Twin Peaksin. Näin jälkeenpäin esimerkiksi kultti tai klassikkoja on helpompi katsoa sillä näiden loppua ei tarvitse odottaa kun voi katsoa suoraan koko sarjan.

Mitä nyt lyhykäisyydessään voisin sanoa Alfred Hitchcockin elokuvista joita boxeissa oli niin -50 - 60-luvun elokuvat olivat parhaimpia. Oikeastaan ensimmäinen loistava elokuva oli vuoden 1948 Köysi (Rope) ja viimeinen 1963 Linnut (The Birds). Tämän jälkeen elokuvien taso laski huomattavasti keskinkertaisesta heikkoon. Omasta mielestäni parhaimmat elokuvat ovat Vertigo (1958) sekä North by Northwest (1959). Loppupuolen elokuvista Revitty esirippu 1966 (Torn Curtain) oli pettymys sillä olenhan Paul Newmanin fani. Vastaavasti Marnie 1964 oli pienoinen positiivinen yllätys ja olihan elokuvassa itse Sean Connery.

    Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection hintansa arvoinen elokuvakokoelma

    Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection sisältää monta todellista klassikkoa ja mestariteosta. Samalla se myös sisältää hieman heikompia elokuvia mutta kokonaisuus on rahan arvoinen. Tällä hetkellä Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection maksaa alle 40£ ja boxin sisältäessä 14 elokuvaa yhden elokuvan hinta on alle kolme euroa. Itse maksoin vuonna 2012 boxista noin 60£ mikä oli silloin halpa hinta normaalin hinnan ollessa lähemmäksi 100£. Jo pelkästää elokuvat Rope (1948), Rear Window (1954) , Vertigo (1958), Psycho (1960) ja The Birds (1963) tekevät Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection ostamisen arvoisen elokuvakokoelman. 

    Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection

    • Saboteur (1942)
    • Shadow of a Doubt (1943)
    • Rope (1948)
    • Rear Window (1954) 
    • The Trouble with Harry (1955) 
    • The Man Who Knew Too Much (1956)
    • Vertigo (1958)
    • Psycho (1960)
    • The Birds (1963)
    • Marnie (1964)
    • Torn Curtain (1966)
    • Topaz (1969)
    • Frenzy (1972)
    • Family Plot (1976)

    Alfred Hitchcock Collection: Dial M for Murder / North By Northwest / Strangers on a Train

    Noin 15£ hintalappu plus postit tekevät kolmen elokuvan boxista omasta mielestäni hieman "kalliin". Noin kymmenen punnan hinnalla boxi olisi parempi vaikka itse elokuvissa ei ole mitään vikaa. Elokuvien yksittäisiksi hinnoiksi vain muodostuu se 5£ kun Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection elokuvan hinta on alle 3£. Toisaalta eipä noita yksittäin hirveästi halvemmalla saa. Esimerkiksi North by Northwest maksaa melkein paikassa kuin paikassa vähintään 6 - 8 euroa niin miksi ei satsaisi samalla puolta enempää kolmeen elokuvaan. Toisaalta tässä täytyy huomioida se asia, että boxin kolmesta elokuvasta kaksi ei sisällä suomenkielistä tekstitystä jos sellaista tarvitsee. Boxin ainoa suomenkielisen tekstityksen sisältää juurikin North by Northwest. 

    Alfred Hitchcock Collection

    • North by Northwest (1959)
    • Dial M for Murder (1954)
    • Strangers on a Train (1951)

    Viisi Alfred Hitchcock elokuva suosikkiani

    Loppuun vielä viisi parasta Alfred Hitchcock elokuvaa omasta mielestäni ilman mitään paremmuus järjestystä. 

    • Rope (1948)
    • Rear Window (1954) 
    • Vertigo (1958)
    • North by Northwest (1959)
    • Psycho (1960)

    Huhti - toukokuun vaihteessa tajusin tarkistaa koska Finnkinon joululiput vanhenevat. Ostin ennen joulua Finnkinon 4 super lipun paketin kun tarkoitus oli käydä katsomassa Avatar 2. Kuitenkin huomasin sitten että ne eivät tietenkään olleet voimassa heti ostohetkestä vain vasta joulun jälkeen. Tällöin olin jo lähtenyt Vammalaan enkä sitten jaksanut mennä Tampereelle sitä katsomaan. Sitten kun palasin takaisin kotiin niin minun oli tarkoitus vielä käydä Avatar 2

    Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

    Odottelin innolla Spider-Man: No Way Home elokuvaa viime vuoden puolella kun pidin parista aikaisemmasta Spider-Man: Far from Home sekä Spider-Man: Homecoming elokuvasta. Minun oli tarkoitus käydä katsomassa Spider-Man: No Way Home viime vuoden puolella mutta aikataulu ei oikein osunut yhteen reissun kanssa ja tämän jälkeen alkoikin rajoitukset ja elokuviin ei sitten päässytkään. Ajattelin käydä katsomassa sitten tämän vuoden puolella mutta rajoitukset

    Katsoin illalla eilen The Guns of Navarone 4K blu-ray:n minkä ostin viimeksi Cdonin Black Friday tarjouksesta osta 10kpl 4K bluray elokuvaa 100€ paitsi, että se taisi viimeksi olla 110€. Tämä taisi olla kolmas kerta kun näin The Guns of Navarone elokuvan minkä omista myös normaalina bluray:na ja miltä ne olen aikaisemmin katsonut. En kyllä yhtään muista minkä laatuinen tuo kyseinen bluray oli mutta 4K bluray versio The Guns of Navarone on hankkimisen arvoinen

    Tämä oli odotettu asia, että Viaplayn hinta nousee kun Viaplay hankki Formula oikeudet. Sain tällä viikolla sähköpostia, että Viaplay Total hinta nousee 35€ aina 40€ asti. Hankin aikoinaan Viaplay:n ihan vain urheillun takia ja otin aina Viaplay Sport paketin minkä hinta oli 25€. Viaplay on ollut minulla lähinnä Valioliigan vuoksi ja kun televisiosarjat kuuluivat Sport pakettiin niin niitä tuli myöskin katsottua. Pidin Viaplayta aktiivisena aina Valioliigan

    Netflixin hinta nouse jälleen kerran ja tällä kertaa 19,90$ kuussa ja se oli nyt itselleni raja ottaa Netflix pois käytöstä. Otin Netflixin käyttöön kymmenisen vuotta sitten 2012 aikaa ennen Suomen julkaisua. Tuolloin hinta oli 7,99$ minkä lisäksi piti tietenkin maksaa vpn yhteydestä millä pääsi käyttämään Usan Netflixiä. Vielä kun Suomessa julkaistiin Netflix niin käytin pääsääntöisesti Usan Netflixiä sillä tarjonta oli itselleni parempi. Suomen hintaa en