Aamulenkki ilman kelloa ja illalla kymmenen kilon korotus maastavetoon

16.11.2016 - 12:06

Tämän aamun aamulenkki meni sitten ilman Garminia kun se oli jäänyt kotiin. Ei sillä nyt muuten olisi ollut niin väliä, mutta minun oli tarkoitus mennä lenkki rauhallisesti illan kuntosalitreeniä ajatellen. Lenkin vauhti piti vain osata ja katsoa ettei nyt tuntuman mukaan juossut liian kovaa. Lenkin ajan katsoin sisällä olevasta kellosta eli lenkkiin kulunut aika oli vain arvio eikä hirveän tarkka. Minuutti tarkkuudella kuitenkin, mutta saattoi siinä 1 - 2 minuutin heitto olla. Kellon puuttumisen takia myös reitti piti olla jokin tuttu jotta sain lenkin pituuden selville ja osasin jälkeenpäin katsoa ajan. Ilman ajanottoa / gps-kelloa lenkin voi mennä ihan hyvin, mutta kun tottunut saamaan tietoa juoksusta niin se on muuttunut pakolliseksi. Noin 6.4km aamulenkkiin kului tänään aikaa noin 42 minuuttia.

Kuntosalitreenin aloitin normaaliin tapaan maastavedolla missä nostin painoja 10 kiloa. Ajattelin 10 kilon noston olevan pieni eikä se vaikuttaisi hirveästi, mutta olin väärässä. 10 kilon nostaminen kahdenkymmenen toiston sarjoissa oli paljon enemmän mitä ajattelin ja liikkeen tekemisestä tuli todella raskasta. Ennen liikkeen aloittamista mietin jopa 100 kg:lla tekemistä, mutta onneksi en lähtenyt tekemään tätä koska siitä ei olisi tullut mitään. Huomasin tämän 10 kilon noston myös treenin muissa liikkeissä väsymyksenä sekä palautumisissa.

Kymmenen kiloa enemmän maastavedossa vaikutti siis koko treeniin mitä en ollut ajatellut. Loput liikkeet menivät hieman väsyneesti sekä olo alkoi huonontua jokaisen liikkeen jälkeen. Huomasin olon olevan hieman huono viimeistä liikettä tehdessä. Sitä ei vain miettinyt mitä vaikutuksia kymmenen kilon nosto maastavedossa vaikuttaa muuhun. Tästä syystä onkin järkevää miettiä kilojen nostamisen sivuvaikutuksia joita minä en tänään miettinyt. Sain tietenkin raskaan treenin tällä lisäyksellä, mutta sen vaikutukset olivat suuret mikä melkein pilasi koko treenin. Huomenna onkin järkevä jättää väliin suunniteltu aamulenkki juurikin treenin loppupuolella tulleen huonon olon vuoksi. Liika on liikaa ja nyt on hyvä pitää aamu lepoa ja illalla sitten kuntosalille.

[[{"fid":"291","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Nyt huomaa, että syksy on vihdoin tullut, koska kuntosalilla on vähemmän väkeä. Lomien jälkeen ihmiset käyvät kuntosalilla, mutta syksyn tullen kuntosalilla on paljon rauhallisempaa. Tämä on kylläkin vain hyvä asia, koska täydellä kuntosalilla on välillä vaikea treenata. Vapaat tangot ovat paremmin vapaana kuten myös vinopenkit. Näin ollen kuntosalilla ei mene ylimääräistä aikaa odotella pääsevänsä treenaan.

Selkätreeni

  • Maastaveto 3x20 90kg
  • Kulmasoutu käsipainolla 3x20 30kg
  • "Vinotalja" narulla (Lat Rope Yankers) 3x20 40kg
  • Ylätalja 3x20 50kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.