Treeniviikko päätökseen jo keskiviikkona

16.11.2016 - 12:06

Perjantaina treeni keskiviikkona mikä myös tiesi treeniviikon loppumista keskiviikkona. Kun vielä tähän lisää sen, että olin kuntosalille "jo" 16.30 niin tänään oli monta muuttujaa. Päivä joka ei ole normaalisti treenipäivä, päivä minkä jälkeen olisi vielä pari treeniä jäljellä sekä ajankohdan ollessa noin pari kolme tuntia "normaalia" aikaisemmin. Vaikka tänään oli monta muuttujaa niin tämä ei näkynyt treenissä kuten sen ei pitäisikään näkyä. Treenin pitäisi sujua ihan samalla tavalla meni kuntosalille sitten minä päivänä tahansa sekä aikaan. Treeniajat eivät voi olla mitenkään lukittuja vaan ajalla ei saa olla niin paljon vaikutusta. Tietenkin treeniajat vakiintuvat yleensä jolloin ainakin treeniaikoihin syntyy rutiini jolloin poikkeava aika saattaa vaikuttaa jotenkin treeniin. Itselläni on erilaisia kokemuksia poikkeavana aikana treenaamisesta laidasta laitaan. Välillä treeni ei ole vain sujunut, välillä olen kiirehtinyt treenin tai taukojen kanssa sekä useimmin en huomaa mitään poikkeavaa.

Aikaisemmin kuntosalille meno hieman mietitytti sen takia, koska en ole käynyt aikoihin tuohon aikaan. Lähinnä se kuinka paljon väkeä tuohon aikaan käy treenaamassa. Nykyisen ruokailuaikataulun puolesta tämä ei tuottanut mitään ongelmia vaan se soveltuu oikeastaan kaikkiin aikoihin. Kun menee myöhemmin kuntosalille niin tällöin voi vielä syödä jotain pientä 16 - 17 aikoihin. 16.30 oli vielä sellainen aika, että kuntosalilla ei ollut vielä paljoakaan väkeä, mutta kellon mennessä yli 17:sta väkeä alkoi olemaan enemmän. Tietenkin päivän ollessa keskiviikko eikä maanantai tai edes tiistai niin tällöin yleisesti ottaen väkeä on hieman vähemmän. Tänään tuli ainakin huomattua, että kuntosalille voi hyvin mennä 16.00 - 16.30 aikoihin jolloin pystyy treenaamaan rauhassa, mutta ajan sijoittuessa 17.00 - 19.00 välille asia on toinen.

[[{"fid":"298","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Aloitin treenin tänään pitkästä aikaa pystypunnerruksella kääntäen vuorotellen. Näinä kahdenkympin viikkoina en ole tehnyt kyseistä liikettä ollenkaan joten painojen valinta oli hieman arpapeliä. Yritin hieman muistella milllä painoilla olin tehnyt viimeksi kyseistä liikettä, mutta eihän tuota voinut enään muistaa. Otinkin hieman arvalla 20kg käsipainot jotka osuivat hyvin kohdille sillä jaksoin tehdä täydet kolme sarjaa. Painot olivat juuri niin sopivat, että juuri kolme kahdenkymmenen toiston sarjaa meni juuri ja juuri eikä enempää olisi mennyt. Tuo onkin aina hieman arpapeliä osua painojen kanssa oikeaan kun tekee ensimmäistä kertaa tai pitkästä aikaa jotain liikettä. Vielä kun kyseessä on pidemmät sarjat niin painojen valinta on vain vaikeampaa, mutta parempi valita hieman pienemmät.

Pystypunnerruksen jälkeen aloitin hauiksen tekemisen hauiskäännöllä istuen mikä teki taas hieman tiukkaa jaksaa tehdä kolme sarjaa. Ihan kuin pystypunnerrus niin hauiskäännössä istuen teki tiukkaa saada kolme täyttä sarjaa sekä painot olivat juuri niin maksimit millä jaksoin. Kahden ensimmäisen liikkeen saldo oli siis loistava sen osalta, että jaksoin tehdä täyden sarjat juuri ja juuri. Tämä tietenkin vaikutti loppuihin liikkeisiin ja niiden jaksamisiin. Kun on tehnyt pari ensimmäistä liikettä "limitillä" niin tämän huomaa väsymyksenä mikä vain pahenee loppuakohden. Minkä tulin huomaamaan viimeistä liikettä tehdessä joka oli väsynyttä ja hieman taistelua jaksamisen kanssa. Jo penkän tangon nostaminen maasta oli erittäin raskasta, mutta siitä tietää tehneensä jotain. Tajusin juuri, että tein around the worlds liikettä 10kg isommilla painoilla millä olen sitä tehnyt joten ilmankos liikkeen tekeminen tuntui raskaalle. Ajattelin olleeni vain niin väsynyt kun kyseessä oli viimeinen liike.

Olkapää- & hauistreeni

  • Pystypunnerrus kääntäen vuorotellen 3x20 20kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla istuen 3x20 15kg
  • Vipunostot sivulle istuen 3x20 7,5kg
  • Hauiskääntö z-tanko 3-osainen 17,5kg x3
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla 3x20 15kg
  • Hauis ristitajassa 3x20 35kg
  • Around the worlds 3x20 20kg

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".