Penkissä isoilla painoilla mahdollisimman paljon toistoja

16.11.2016 - 12:06

Jatkoin tänään treeniä tiistaiseen tapaan. Tiistaina aloitin selkätreenin maastavedolla missä vedin isoilla painoilla mahdollisimman paljon toistoja. Tänään aloitin treenin samalla tavalla mutta penkissä jossa otin isot painot ja yritin tehdä mahdollisimman paljon toistoja. Tämän jälkeen loput liikkeet menivät maanantaiseen sekä tiistaiseen tapaan kahdentoista toiston sarjoilla. Samalla huomasin olleen palautunut täydellisesti tiistain raskaasta selkätreenistä ja palautumista auttoi eilen ollut täysivälipäivä. Tänään tuli myös huomattua se ettei viime viikkoinen "epänormaali" aktiivinen viikko vaikuttanut tämän viikon jaksamisiin sekä sen että tiistain "supertreeni" ei ollut vain yksi hyvä treeni viikkoon. Maanantain treeni oli raskas ja pitkästä aikaa erilainen mutta tiistain ja tämän päivän treenit olivat silti hieman erilaisia juuri treenin aloituksen myötä. Maanantaina kun en käyttänyt samanlaista avausta kuten tiistaina ja tänään isoilla painoilla mahdollisimman paljon toistoja. Tälläinen olisi sopinut hyvin pystypunnerruksen tekemiseen mutta maanantai ei tullut vielä tälläinen mieleen.

Tämän viikon kuntosalitreenien jälkeen ja ennen ei ole niinkään tehnyt edes mieli mennä juoksemaan kun on pitänyt palautua kovemmista kuntosalitreeneistä pidempään ilman lisätreenejä. Juuri tällä viikolla onkin huomannut pidempien sarjojen sopivan paremmin juoksemisen kanssa. Tällöin olen saanut treeneistä hieman kevyempiä palautumisen kannalta jolloin juokseminen ei ole sotkenut niin paljon palautumista sekä kuntosalitreenejä. Varsinkin nyt kun treenit ovat menneet hieman paremmin kuin oletin niin tälläinen viikko on ollut hyvä vetää viime viikon jälkeen. Tälläinen tuo juuri enemmän vaihtelua kun sotkee erilaisia treenejä sekä teko tyylejä keskenään. Tietenkin jos en olisi ehtinyt palautua viime viikon treeneistä tai kova yhteismäärä juoksuissa olisi rikkonut kroppaa jollain tapaa niin asia olisi toisenlainen. Tuollaisen raskaan viikon jälkeen olisi myös ollut miettiä yleisesti kevyempää viikkoa. Tällä hetkellä tuo kevyempi viikko onkin keskittynyt juoksemiseen mutta ei kuntosalille.

[[{"fid":"375","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":375,"width":500,"class":"media-element file-default"}}]]

Olettaisin tämän hyvien tuloksien taustalla olevan alkuvuoden tupla kuntosalitreeniviikot jolloin tuli treenattua kaksi kertaa päivässä toisen treenin olleen isoilla painoilla ja toisen pidemmillä sarjoilla. Viime vuosi meni suurilta osin pidempiä sarjoja tehdessä joten ilman alkuvuoden isommilla painoilla olleita treenejä tämän viikon rytistys ei olisi ollut ihan tälläistä. Tein kyllä jouluna isommilla painoilla sarjoja mutta pidempi aikainen pienillä painoilla pidempiä sarjoja tehdessä maksimipainot ja yleisesti painot alkavat tippua. Pitempiä sarjoja tehdessä kestävyys kyllä kasvaa ja paranee mutta maksimivoima alkaa heikentyä kun kroppa ei ole tottunut nostamaan niin suurilla painoilla. Itselläni maksimipainot eivät ehtineet laskea oikeastaan juuri yhtään puolessa vuodessa kun kokeilin tehdä jouluna isoilla painoilla. Kyllä jotain tippumista oli huomattavissa mutta yleisesti toistomäärät olivat ne jotka puolestaan laskivat isommilla painoilla.

Rinta- & ojentajatreeni

  • Penkki 70kg x10, 110kg x10, 140kg x5, x4, x4, x4
  • Ranskalainen punnerrus 3x12 47,5kg
  • Vipunostot 20kg x12, 3x12 25kg
  • Ojentajapunnerrus talja naru 3x12 70kg
  • Peck-deck 80kg x12, 3x12 60kg
  • Supersarja 3x yhden käden ojentajapunnerrus pään yli 30kg x10 + yhden käden ojentajapunnerrus vastaote 30kg x10

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.